Денков призова ГЕРБ да гласуват кабинет с премиер Габриел и без смяна на министри: Ваше е решението дали ще хвърлите държавата в хаос

Булфото (архив)
share

Обещанията трябва да се спазват. Това е основата на всяко доверие, както в политиката, така и в живота. Тези дни Европейският съвет каза ясно, че имаме шансове да влезем в еврозоната и до края на годината да отпаднат сухопътните граници за Шенген.  

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 902

Това заяви в специално обръщение по БНТ 1 премиерът в оставка акад. Николай Денков. 

Мария Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер, отиваме на избори

"Преди 9 месеца се разбрахме с ГЕРБ - СДС, че е важно да има правителство. Тогава се разбрахме за срок от 18 месеца, като се сменим с Мария Габриел след деветия месец. Ако няма общо договаряне за смяна на министри, се сменяме само аз и Мария Габриел. Аз спазих своето обещание и подадох оставка. Явно няма общо мнение за смяна на министри. Това означава, че трябва да се сменим само с Мария Габриел - това договорихме. Обръщам се към ГЕРБ и ги призовавам да спазим договорката, да подпишем споразумението за реформи, като се ротираме с Мария Габриел, без да променяме състава на правителството. Колеги от ГЕРБ - СДС, ваше е решението дали ще хвърлим държавата в хаос или ще спазим договорката отпреди 9 месеца", добави премиерът Николай Денков. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, служебният кабинет и изборите 2 в 1 902

Водещи новини

Още новини