Бонка Василева, ПП-ДБ-СС: Статуквото ни изпързаля, но ще се борим

Булфото
share

Няма да клекнем на този преврат, който ни спретна статуквото. Оставаме единни, оставаме монолитни и ще се борим срещу това, което ни се случи. Така общинският съветник от групата на "Продължаваме промяната"-"Демократична България"-"Спаси София" Бонка Василева коментира развоя на събитията в Столичния общински съвет в предаването „Кой Говори“ по Дарик.

На заседанието на 8 февруари ГЕРБ-СДС и БСП се оказаха с най-много ръководни позиции в ключови постоянни комисии с подкрепата на по-малките партии в съвета – част от "Възраждане", "Синя София", ИТН и ВМРО. Бонка Василева внесе яснота около недоволството на ПП-ДБ-СС  за ръководните позиции, предложени им тогава.

„Водещите комисии са „Устройство на терторията“, „Бюджет“ и „Икономиката“ – ключови за управлението. Затова сме се запънали, защото реално управлението минава през тези ключови комисии. През тези комисии ще минат милиони и някои хора могат да станат богати“, коментира общинският съветник.

Грети Стефанова: ГЕРБ искат да изпързалят софиянци и да си върнат властта

Това решение на СОС беше върнато заради процедурни нарушения  от областния управител на София Вяра Тодева, назначена на поста от премиера акад. Николай Денков. В петък пред Дарик общинският съветник от БСП Ваня Григорова обясни, че Тодева е направила това, което ѝ е било поръчано. „Досега не си спомням да е връщано от областен управител решение. Това е демокрацията! Това е правилният ход на нещата. Тодева е областен управител на софиянци, не на ПП-ДБ“, контрааргументира се днес Бонка Василева и добави, че с действия като тези „няма преяждане с власт“, а „има контрол“.

Василева обясни, че в момента в СОС има „стабилно мнозинство“ в лицето на опозицията. Според нея досега три месеца градският парламент не е работел именно защото това ново мнозинство не е искало да излезе на светло, но сега се е осветлило. 

„Знаете колко монолитно се гласуваше при предишния мандат (на СОС – бел. ред.). Това няма как да се случи, жалкото е, че ни изпързаляха, но не на нас, а вота на хората, които дадоха ясен сигнал какво искат да е новото управление и на кого го поверяват“, каза още Василева.

Водещи новини

Още новини