Общинарите от ГЕРБ-СДС искат извънредно заседание на СОС

  • 22 февруари 2024 13:57

  • 640
  • 3
Общинарите от ГЕРБ-СДС искат извънредно заседание на СОС
© Булфото, архив

Групата на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на в Столичния общински съвет (СОС) внесе в деловодството предложение за свикване на извънредно заседание във вторник, 27 февруари 2024 г.

Единствената точка, която се предвижда, е свързана с решението за кандидатстване по програмата за саниране на жилищни сгради.

Предложението на общинските съветници идва във връзка с нарушението на правилника на СОС за енергийна ефективност.

Програмата бе забавена заради невъзможността на ПП-ДБ-СС да сформират управляващо мнозинство и да заработи Общинският съвет, припомнят от партията. 

Въпреки това и в интерес на жителите на София, МРРБ удължи срока до 29 февруари.

"На днешното заседание на Столичния общински съвет ПП-ДБ-СС искаха да гласуваме решение, което не е разглеждано в постоянните комисии на СОС, което застрашава с обжалване цялата програма на територията на Столична община. Получихме подкрепа от колеги от други политически групи и ще вземем законосъобразно решение, за да могат хиляди граждани да кандидатстват по програмата", заявяват от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Цеков: До края на февруари се удължава срокът за кандидатстване за саниране на сгради

Общинските съветници заявиха, че кметът на София Васил Терзиев и екипът му показват, че не познават правилата, рискувайки тази изключително важна за столичани програма.

"Показателно е, че днес в СОС не се прие нашето предложение да свикаме редовно заседание и да работим по правилата", казаха още те.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
640 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 09:51

3
❤️ Г­­о­­­р­­­е­­щ­и­­ ­м­­о­­м­­и­­­ч­­е­­т­­­а­ ­в­­и­­ ­­­о­­ч­­а­к­­в­­­а­­­т ­­­-­­­ X­­­1­­8­­.­­F­­­U­­­N
2

2024.02.25 | 04:45

2
Двама лакомници

2024.02.22 | 17:11

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини