Без заседание на парламента утре, депутатите приеха оставката на Лена Бориславова

Булфото (архив)
share

Депутатите гласуваха оставката на депутатът от “Продължаваме промяната – Демократична България” Лена Бориславова. 

Решението бе взето след гласуване на депутатите.

“За” гласуваха 181 народни представители, “против “40”, въздържали се нямаше. 

В НС гласуват оставката на Лена Бориславова

Депутатите създадоха Временна комисия за изработване на проект на Правилник за организацията и дейността на Народното събрание. В комисията ще бъдат включени 12 депутати, по двама от партия. Срокът за писмени предложения от народните представители за изменение и/или допълнения в проекта е до 24 април включително.

От ГЕРБ  - СДС предложиха Радомир Чолаков за председател на комисията. Решението бе прието с 224 гласа "за". Членове на комисията са Христо Гаджев от ГЕРБ-СДС, Никола Минчев и Людмила Илиева от „Продължаваме Промяната-Демократична България“, Петър Петров и Цвета Рангелова от „Възраждане“, Хамид Хамид и Йордан Цонев от ДПС, Мая Димитрова и Иван Иванов от „БСП за България“, Павела Митова и Гроздан Караджов от „Има такъв народ“.

Йордан Цонев от ДПС предложи да не се проведе пленарно заседание утре (21 април), заради мюсюлманския празник Рамадан. "Религиозните празници са неработни дни за членовете на съответните вероизповедания",  аргументира предложението Цонев.

От „Възраждане” възразиха срещу това петък да е неработен ден за цялото Народно събрание. Те изтъкнаха, че вчера парламентът е отменил великденската си ваканция, а днес приема да не работи в петък заради друг празник. Преди решението, председателят на „Възраждане” Костадин Костадинов обясни, че ако то бъде гласувано, ще се създаде прецедент, защото в парламента има представители и на други деноминации – евреи, протестанти, католици.

Решението бе прието със 159 гласа "за", 41 народни представители бяха "против", а 20 "въздържали се". След гласуването председателят на Народното събрание Росен Желязков насрочи следващото пленарно заседание за сряда.

Водещи новини

Още новини