Акад. Николай Денков за преговорите с ГЕРБ: Целта е да извадим парламента от мъртва хватка

  • 19 април 2023 17:42

  • 1076
  • 13
Акад. Николай Денков за преговорите с ГЕРБ: Целта е да извадим парламента от мъртва хватка
© БТВ
Слушай новината Слушай новината

На тази маса не говорим за кабинет. Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ съпредседателят на ПГ на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С, който води преговорите с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на за законодателната програма на новия парламент.

Важно е да водим прагматично преговорите и от тях да има ясен резултат. Както видяхме днес, резултат има, заяви Денков по повод избора на председател на Народното събрание.

По време на разговорите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в периодично поставяха темата за правителство, но аз казвах, че имам мандат за разговор само по законодателната рамка, разкри съпредседателят на ПГ на ПП – ДБ.

Нашата парламентарна група е много категорична и не очаквам никаква промяна в тази позиция (заявката на ПП – ДБ, че няма да подкрепи правителство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на – бел. ред.) Целта на това занимание е да извадим Народното събрание от една възможна мъртва хватка, в която то попадна миналия път. Началото на предишния парламент с Вежди РашидовВежди Рашидов Вежди Рашидов е български скулптор, министър на културата в кабинета на Бойко предопредели да се занимаваме с Изборния кодекс и други теми вместо с важните неща. Важно е да зададем друга поска на Народното събрание и да сложим на масата законопроектите, които наистина са важни за хората, да работим по тях и оттам да направим нещо полезно, посочи Николай ДенковНиколай ДенковНиколай Денков е служебен министър на образованието и науката в кабинета на Огнян Герджиков. С.

Опитваме са да направим това, което е най-полезно за хората и за страната. Алтернативите са ясни – или отиваме на избори, или ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в прави правителство с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с, която възможност все още е на масата. Ако не искаме да отидем на избори, трябва да се обединим около тези законопроекти и да работим по тях. Може и да има критики, но ако погледнем алтернативите, не виждам по-добра, добави той.

ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ решиха дали ще има ръст на данъците

Ако нагласата на хората е, че ние винаги трябва да не съгласяваме с другите и да не сядаме на една маса, този парламент много бързо ще приключи. Ние и сега сме казали ясно къде са границите, но също така сме казали, че докато съществува този парламент, трябва да се работи по тези законопроекти, отбеляза Денков.

Това са преговори между политически противници. Ние все още търсим къде има допирни точки. На челните места са законопроекти, които не са приети от доста време и по които ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не са гласували положително. Самият факт, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в сега ги подкрепиха, вече е крачка напред, коментира той.

Това е една много амбициозна програма. Имаме разчет да стартираме с най-важните закони, каза още съпредседателят на ПГ на ПП – ДБ.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1076 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар
РАЗМИСЪЛ

2023.04.19 | 20:52

13
ВСИЧКО КОЕТО ЗАПОЧВА ПО ИЗМАМЕН НАЧИН,СВЪРШВА ПО СЪЩИЯТ!
Няма как да си евроатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.04.19 | 17:50

4
АЗ САМО ДА ПИТАМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ НА ПП-ДГБТ, ОБИЧАТЕ ЛИ БОЙКО? ХАХАХАХАХАХАХА

2023.04.19 | 20:39

12
4 тук е въпросът че трябва дасе свали Радев.Глупчо несе ли досещаш.
Няма как да си евроатлантик и да не бъдеш педepacт

2023.04.19 | 19:03

9
И ДАЛИ ГИ БОЛИ ГЪЗА ОТ НОВИЯ ПОСЛАНИК НА ФАЩ.

2023.04.19 | 19:01

8
Също трябва да се пита избирателите на тиквуня, обичат ли кирчо и кокорчо.ХАХАХАХА

2023.04.19 | 20:38

11
Денков.Радев изгърмя.Най огромното предизвикателство ще бъде май.До юни-юли гн Борисов ще бъде Президент.А честито Бойко там щете приляга вече супер,два мандата ще изпраскаш и ще излезнеш в пенсия и без туй тие малко стажа.
Да

2023.04.19 | 19:04

10
Сватба
ИСТИНАТА

2023.04.19 | 18:29

7
ЦЕЛТА е БОРБА с КОРУПЦИЯТА по ВИСОКИТЕ ЕТАЖИ,ПОСОЧВАНЕ на ВИНОВНИТЕ и ВРЪЩАНЕ на ОТКРАДНАТОТО !!!
Майтапчи Йово

2023.04.19 | 18:01

6
Тъй ли... със старите кутри и мурви ли бре, олигофренино?!?
С кожената спринцовка

2023.04.19 | 17:56

5
Пак ли те гласят за премиерче бе. Ще ти се да налапаш голямото парче... от баницата хахахха
ха,ха,ха

2023.04.19 | 17:50

3
Целта е да има някакво правителство от Козяк. Сега да обявяваме война на Русия и да се свърша.

2023.04.19 | 17:49

2
❤️Аз съм 55-годишно момче Емѝ... ) Млад амбициозен SEX модел на OnlyFans) Моля, вижте моите откровени голи снимки със други мъже, като кликнете тук ➤ Ja.cat/id369033

2023.04.19 | 17:48

1
Доста се постарахте да го набутате,това го умеете.

Добави коментар

Водещи новини