Десислава Атанасова: Няма да има подкрепа от 121 депутати за новия кабинет

БТВ
share

Това не беше първата стъпка, с която ГЕРБ доказва ясната си евроатлантическа ориентация – ние инициирахме декларацията за оръжията за Украйна, подкрепихме Сега за трети път подкрепяме правителството, само че тяхната стъпка трябваше да бъде обмислена по-добре. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "120 минути" по БТВ по повод изразената от партията подкрепа към правителството за изгонването на 70 руски дипломати.

Попитана защо такива стъпки не са правили и оглавяваните от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов правителства, Атанасова заяви: "Последното правителство Борисов е отзовавало руски дипломати, но не толкова шумно и помпозно, а със средствата на дипломацията".

Подкрепихме стъпката на кабинета "Петков", защото никой не може да поставя ултиматуми на независима България. Когато има война на 500 км от нас, трябва да заемем ясна линия на поведение във външната политика, подчерта тя.

По думите ѝ Корнелия Нинова е знаела предварително за изгонването на руските дипломати.

Изгонените руски дипломати се изнесоха от посолството

Тя си е определила червени линии, които все повече изтъняват, с една цел – да не би демокрацията да ѝ отнеме властта, посочи председателят на ПГ на ГЕРБ.

Десислава Атанасова поясни, че от ГЕРБ предлагат да има избор да гласува с машина или с хартия, тъй като на предишните избори много хора не са отишли до урните заради задължителното машинно гласуване.

Атанасова обяви, че ГЕРБ няма да подкрепят съставянето на правителство в този парламент.  Няма да има подкрепа от 121 народни представители за новия кабинет на "Продължаваме промяната", каза Десислава Атанасова от ГЕРБ. Уверявам, че ще сме в парламента в деня на гласуване на правителството и няма да го подкрепим. Ние считаме, че най-добрият вариант за държавата ни в момента са предсрочни избори, защото в момента виждаме само смяна на играчите, каза още тя.

Водещи новини

Още новини