Министър Донев се срещна с комисаря по правата на човека на Азербайджан

МТСП
share

Вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев се срещна с комисаря по правата на човека на Азербайджан Сабина Алиева.

Основна тема в разговора бяха политиките за защита на правата на хората с увреждания, равнопоставеност на жените и мъжете и закрила на децата. В срещата, която се проведе по инициатива на българската Комисия за защита от дискриминация, участваха заместник-министър Лазар Лазаров и експерти на Министерството на труда и социалната политика. 

Министър Донев се срещна с посланика на Турция

България стриктно спазва Конвенцията за правата на хората с увреждания на ООН и европейските директиви в тази област. Българското законодателство не допуска да има неравно заплащане на жените и мъжете за една и съща позиция, каза министър Донев. Той подчерта, че страната ни е на първо място в ЕС по дял на жените в сектора на Информационните и комуникационните технологии и на четвърто по дял на жените в инженерни специалности.

Министър Донев представи държавната политика за социална интеграция на хората с увреждания и насърчаване на тяхната заетост чрез специализирани предприятия и програми за създаване, адаптиране, оборудване и субсидиране на работни места. Убеден съм, че ще продължим ползотворното ни сътрудничество и партньорство в интерес на гражданите на България и Азербайджан, съобщиха от пресцентъра на МТСП.

Водещи новини

Още новини