Панчугов за проектокабинета на ГЕРБ-СДС: Възкръсването на феникса бързо може да се окаже нещо друго

  • 01 юли 2024 17:49

  • 3107
  • 5
Панчугов за проектокабинета на ГЕРБ-СДС: Възкръсването на феникса бързо може да се окаже нещо друго
© БТВ

Няма изненади при министрите, това са хора от първите две редици на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, каза в предаването "Лице в лице" по БТВ политологът Любомир Стефанов по повод предложения днес от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на състав на правителство с първия мандат с премиер Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети.

Политическият анализатор Георги Харизанов се съгласи с определението, че няма кой знае какви изненади при предложения кабинет.

Изненадата беше през последните 2-3 години, това е нормалното. Нормалното е, че революцията приключи, така се прави. Радвам се да се върнем към нормалните политически порядки. За щастие, не се случиха тъпите идеи за експертно правителство. Ярките политически лица заемат нормалните позиции за първа политическа сила, заяви той.

Този кабинет сме го виждали, няма изненада в подхода, посочи и политологът Христо Панчугов. До някаква степен може би е изненадващо да се опакова този кабинет като такъв, който търси ясна подкрепа. Очевидно е,ч е г-н Борисов се притеснява от кабинет, подкрепен само от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Това е може би последен опит "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" да се вкарат в този разговор, а и застраховка, ако кабинетът мине без подкрепата на "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", че ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в може да се оттеглят след няколко месеца, добави Панчугов.

Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г не желае да купува депутати, както го правеше Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически. Или ще има правителство на малцинството с ясна политическа подкрепа, или ще има кабинет, който след 100 дни ще подаде оставка, или правителството няма да мине. Това са вариантите, отбеляза Георги Харизанов.

Според Любомир Стефанов от политическата криза може да се излезе чрез с коалиция и коалиционно споразумение.

Борисов има усещането, че правителството явно ще мине от самосебе си. Дотук имаше разговори за сформиране на правителство, колкото да е отбие номерът, а опозицията не дефинира ясно какви са позициите им. Наблюдаваме един цирк, това няма да е изход от ситуацията. Това, което наблюдаваме, е пародия на политически процес. Не видяхме да имаме предложен никакъв дневен ред, не е ясно освен за имената на министрите, за какво точно ще се гласува в сряда в Народното събрание. Трябва да започнем да виждаме носене на отговорност, коментира Христо Панчугов.

ГЕРБ-СДС предложи Росен Желязков за премиер. Той върна изпълнен мандата

Тези 100 дни може би са опит да се отложи неизбежното. Ако мине чрез трикове, както казва Борисов, може би ще видим един кабинет, който постоянно се опитва да се дистанцира от подкрепата за него и в който не може да се води нормален политически разговор, кабинет, който е под популистки влияния, добави Панчугов.

Георги Харизанов подчерта, че от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вСДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на ясно са заявили каква е програмата на проектоправителството "Желязков", като основни приоритети в нея са изготвяне на държавния бюджет за 2025 г., както и усилена работа по влизането на България в Шенген и еврозоната.

Парламентът е място, където се постигат договореностите, за което избирателите са дали мандат на представителите си. И когато шест пъти им даваме мандат, а те се държат като шефове на фен клубовете, накрая ще им се потърси сметка, коментира Любомир Стефанов.

По думите на Христо Панчугов проектокабинетът "Желязков" има нужда от план. Да кажеш, че планът е, че ако кабинетът мине, ще управлява 100 дни, не е план. Това, което изглежда както възкръсване на феникс, много бързо може да се окаже нещо друго, ако не бъде намерен планът, заяви Панчугов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3107 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2024.07.02 | 06:15

5
Свинчугов е долен педерас

2024.07.02 | 06:14

4
Гологлав тъп застъпник на ПП
Ха-ха-ха!

2024.07.01 | 22:58

3
Птицата "Феникс" възкръснала, ама перушината й е съвсем проскубана! Става дума за брадата на мутрата от СИК - виден престъпник от подземния свят, магистрален бандит, търговец на жива плът и наркотърговец! и неграмотен простак! За 20 години успя да научи само две думи на чужд език! Прост като хамсия! Да, ама мафията си го хареса, платиха с агент Сава милиони на комарджията от Мадрид и ето до къде ни докараха! Боко Тиквата да управлява България! Позор!

2024.07.01 | 20:48

2
Панчугов,много си зле с тази привързаност към тази ОПГ партия ПП
Петър

2024.07.01 | 18:24

1
Свинчугов, хайде без манипулации

Добави коментар

Водещи новини