Израелска медия: Дейвид Бекъм е евреин. Може да кандидатства за гражданство на Еврейската държава

  • 01 юли 2024 18:14

  • 684
  • 3
Израелска медия: Дейвид Бекъм е евреин. Може да кандидатства за гражданство на Еврейската държава
© Getty images (архив)

"Бившият английски футболист Дейвид БекъмДейвид Бекъм Дейвид Робърт Джоузеф Бекъм (на английски: David Robert Joseph Beckham) е английски футболист, роден е в има еврейски корени и може да кандидатства за гражданство на нашата страна", това написа вестникът от Еврейската държава "Джерусалем пост".

Изданието се позова биография на спортиста, написана от британския журналист Том Бауър. "Според автора дядото по майчина линия на спортиста Джоузеф Уест е роден и израснал в Лондон в семейството на евреите Джеймс Уолтър Уест и на Хана Лелевин", добави медията

"Самият Бекъм нееднократно е разказвал как почти всяка събота (свещения на последователите на юдаизма ден) е ходил на гости при своите баба и дядо на гости. Там винаги имаше традиционните еврейски ястия", често е споменавал бившият капитан на "Трите лъва", продължи историята си вестникът

Медията цитира и други думи на Бекъм. "Аз винаги  съм се гордеел с еврейските си корени и смятам себе си за наполовина евреин. Юдаизмът е най-близката до сърцето и душата ми религия", каза той в интервю, дадено преди няколко години на излизане от синагога в Лондон", посочи още цитираното издание.

"Джерусалем пост" допълни: "Една от татуировките на Бекъм е на иврит. Нейният текст гласи: "Аз принадлежа на моя възлюбен, а моят възлюбен - на мене;" (Книга Песен на песните, от Соломона (глава 6, стих 3, превод на Синода на Българската православна църква).


"Според Закона за завръщане легендарният футболист може да кандидатства за гражданство на Държавата Израел, защото има предци евреи. Неговите съпруга Виктория и техните деца също имат правото да кандидатстват за паспорти на Еврейската държава", направи извода си изданието.

Любовта между Виктория и Дейвид Бекъм се е превърнала в "бизнес отношения"?

Последвайте канала на

Валери Зайцев
684 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.07.01 | 20:19

3
тоя се е закръглил повече от мен
Krade Oskar DIMITAR MARINOV

2024.07.01 | 19:04

2
Bilet 5€ Produzent Stivi Stilberg
Krade Oskar 5€

2024.07.01 | 19:00

1
Dimitar marinov

Добави коментар

Водещи новини