Нинова: Никога не трябва да допускаме компромис с българския национален суверенитет

Novini.bg
share

Позволете в началото да поздравя всички български граждани и наши сънародници, където и да се намират по света. Честит да е празникът на независимостта! Това е ден за българско самочувствие, ден за уважение към дипломатическите умения на държавниците ни преди 113 години. Това заяви пред журналисти председателят на БСП Корнелия Нинова по повод Деня на независимостта на България, предаде репортер на Novini.bg

,,В манифеста, който княз Фердинанд е прочел в Търново, пише, че България е достойна да бъде равноправен член в семейството на цивилизованите народи. Достойна е била тогава, достойна е и днес. Но това достойнство трябва да се защитава всеки ден и е задължение най-вече на българските политици'', каза още тя.

България чества 113 години Независимост!

Българският суверенитет и българският национален интерес трябва да са водещи при всяка наша мисъл и действие. Те трябва да бъдат защитавани от смели държавници и дипломати. Да, в политиката се налага да се правят компромиси, но компромис с българския национален суверенитет – никога! И мисля, че това трябва да ни е урокът от онези времена, когато истинските политици и държавници са защитили този национален интерес и суверенитет, обясни в заключение Нинова и пожела на всички да бъдат здрави, смели и горди.

Водещи новини

Още новини