Йотова: Трябва да черпим от мъдростта на дълголетните ни цивилизации

  • 06 май 2024 12:44

  • 340
  • 2
Йотова: Трябва да черпим от мъдростта на дълголетните ни цивилизации
© Булфото, архив

Форум под надслов „Укрепване на културния и цивилизационен обмен между Китай и България", организиран от Китайската асоциация по международни комуникации и Посолството на КНР, със съдействието на българското издателство „Китай днес", събра в салоните на Китайския културен център в София широк спектър от представители на различните политически, икономически и културни среди на България и Китай.

Събитието е част от инициативите по повод 75-годишния юбилей от установяване на дипломатическите отношения между България и Китай и е първия от поредицата форуми по цивилизации между двете страни, съобщава "Радио Китай", пише "24 часа".

Йотова: Жалко е, че България поне два месеца ще стои на едно място

В специално приветствие, изпратено до участниците във форума, вицепрезидентът на Република България Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , подчерта, че в днешния конфликтен и разделен свят по-важно от всякога е желанието да познаваш другия, защото само когато го познаваш, можеш да го разбереш и да си сътрудничите успешно. А най-прекият път към това е културният диалог, който е и в основата на устойчивите българо-китайски отношения, се казва още в приветствието на българския вицепрезидент.

"Трябва по-често да препрочитаме уроците на миналото и да черпим от мъдростта на дълголетните ни цивилизации! Да бъдем горди и да разказваме на света за изключителните постижения на многовековните ни история и традиции" – с тези думи завършва поздравлението на г-жа Йотова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
340 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Тази

2024.05.07 | 02:27

2
със сигурност е бездомна блудница от околовръстното
патриот

2024.05.06 | 13:37

1
тая изглежда като луда

Добави коментар

Водещи новини