Марешки обяви: Тръмп е терорист

Булфото (архив)
share

Утре няма да мога да присъствам на Консултативния съвет при президента. Ще присъства моят заместник. За "Воля" убийството на ген. Солеймани е терористиечен акт.

Това заяви в предаването "Лице в лице" по БТВ председателят на партия "Воля" и зам.-председател на Народното събрание Веселин Марешки, който коментира напрежението по оста САЩ - Иран и свикания утре Консултативен съвет по национална сигурност при президента. "Утре ще настояваме България да излезе с декларация, в която осъждаме категорично такива терористични актове. Ген. Солеймани никъде не е обявен за терорист. Недопустимо е Тръмп сам да решава кой е терорист. Ппредставете си, че утре Доналд Тръмп се събужда и вижда как нашият премиер открива Турски поток с Путин и Ердоган, решава, че това е срещу американските интереси и хвърля една бомба. Не може проблемите да се решават еднолично. Ясно е, че САЩ и Иран не се разбират, но проблемите не се решават едностранчиво. Утре Иран могат да решата, че Тръмп е терорист. Какво правим тогава?", попита Марешки.

Радев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност

Той коментира и темата за вота на недоверие срещу кабинета, който БСП ще внесе. "Нинова само дрънка оръжие преди конгреса на БСП. Нейната цел е да бъде преизбрана, а не да свали правителството. Напротив, с този вот на недоверие Нинова ще спаси главата на екоминистъра, който носи основна вина за водната криза и боклуците. Ние ще присъстваме на разговорите, които инициират от БСП в парламента, но ще видим как ще постъпим в пленарна зала. "Воля" е истинската опозиция, но не подкрепяме идеите на БСП и ДПС", разкри Веселин Марешки.  

 

Водещи новини

Още новини