Кремъл разкри свързана ли е визита на Меркел в Русия с убийството на Солеймани

  • 08 януари 2020 17:33

  • 5752
  • 1
Кремъл разкри свързана ли е визита на Меркел в Русия с убийството на Солеймани
© gettyimages (архив)

Гибелта на командващия силите "Ал Кудс" на Корпуса на гвардейците на ислямската революция Касем Солеймани не е причина за предстоящата визита в Русия на германския канцлер Ангела МеркелАнгела МеркелАнгела Меркел - германски политик, канцлер на ФРГ. Родена на 17 юли 1954 г. в Хамбург. Семейството се.

Това заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС. "Няма никаква връзка", заяви говорителят в отговор на въпрос, дали убийството на Солеймани е станало причина за предстоящата визита на Меркел в Русия. Както съобщи по-рано пресслужбата на Кремъл германският канцлер ще бъде на работна визита в Русия на 11 януари по покана на руския президент Владимир Путин. По време на разговорите се очаква да бъдат обсъдени актуални международни теми, включително ситуацията в Сирия и Либия, и ескалацията на напрежението в Близкия изток в резултат на американския въздушен удар в петък, при който загина високопоставеният ирански генерал Солеймани. 

"Взгляд": Ще успеят ли Путин и Меркел да спасят света от "втори Виетнам"

Друга тема, която се очаква да бъде дискутирана, е уреждането на конфликта в Източна Украйна в контекста на изпълнението на Минските споразумения от 2015 г. и договореностите, постигнати на срещата в "нормандския формат" на 9 декември в Париж, отбелязва БТА, позовавайки се на ТАСС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.01.14 | 12:25

1

Какво разбирате от разкриване бе рашки.Вижте ако е от отрова убийства имате 66.

Добави коментар

Водещи новини