Вижте къде погребват Касем Солеймани

  • 07 януари 2020 21:50

  • 3010
  • 2
Вижте къде погребват Касем Солеймани
© gettyimages

В гробището в иранския град Керман е започнало погребението на висшия ирански командир Касем Солеймани, който беше убит в американски удар в Багдад, предаде Ройтерс, като се позова на иранската агенция ИСНА.

"Преди няколко минути тялото на убития командир Солеймани беше прехвърлено в сектора на мъчениците на гробището на Керман", съобщава агенцията. Преди погребението имаше поклонение пред тленните останки на Солеймани в шиитски свещени градове в Ирак и в иранската столица Техеран. Днес обаче по време на траурна процесия в Керман, родният град на Солеймани, се стигна до блъсканица, в която до смърт бяха стъпкани 56 души, а 212 бяха ранени, някои от които са в тежко състояние. Засега причините за блъсканицата не стават ясни. Заради нея погребението беше забавено, припомнят световните агенции.

Смърт на погребението на Солеймани

Вечерта държавната телевизия започна да излъчва директно кадри от гробището в Керман, но после прякото предаване беше прекратено. Тогава в някои местни медии се появиха спекулации, че погребението отново е отложено и можело да приключи не по-рано от утре сутринта, без да се уточняват причините за това евентуално отлагане.

Същевременно 30 000 иракчани изпълниха улиците на иракския град Басра, скандирайки антиамерикански и антиизраелски лозунги и развявайки иракското знаме, предаде БТА, цитирайки Ройтерс. Те се включиха в траурната процесия за фигура номер две в ключова иракска милиция Абу Махди ал Мухандис, който бе убит заедно със Солеймани. Предстои тялото на Ал Мухандис да бъде пратено и в свещения град Наджаф, преди да бъде погребано там.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3010 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2020.01.08 | 02:29

2

Малоумници

2020.01.07 | 22:23

1

ima po stoinostni ne6ta pi6ete za tiah

Добави коментар

Водещи новини