Сидеров пред TV7: Учредителите на Атака 2 изпълняват поръчки на ГЕРБ

share

Отцепниците от Атака, които утре ще създават нова партия, изпълняват политическа поръчка на ГЕРБ, за която получават пари, каза Волен Сидеров в участието си във „Факторът Кошруков” по TV7 днес. Всички те са подали декларации за принадлежност към ГЕРБ, които вече са предадени в комисията по корупция в НС. Създаването на нова партия обслужва целта на ГЕРБ „Атака” да не присъства в следващия парламент, каза Сидеров.

В България има свобода на учредяване на партии, но нека тези хора първо напуснат Европарламента, Народното събрание, общинските съвети и всички институции, в които присъстват като представители на „Атака”, и тогава да създават нова политическа структура. Обратното е некоректно, допълни Сидеров. „Правил съм добро на хора, които сега ме плюят.”

Разцепление на структурите на „Атака” в страната няма, както се твърди по медиите. Сидеров се съмнява, че в неделя в НДК ще се съберат необходимите 500 учрeдители, които да могат да създадат партия.

Волен отрече ролята на Капка Сидерова в създаването и изграждането на Атака. „Всичко се дължи на моите идеи, обществена и публицистична дейност, градена с години и не са оправдани претенциите на хора, които са били близо до мен.”

Тези хора не предлагат нищо ново и нямат позиция по важни национални и геополитически проблеми, като например казуса с Румъния или ACTA, за да се отличат от идеите на моята партия, допълни лидерът на дясната партия.

В неделя „Атака“ организира митинг пред румънското посолство, за да изрази позицията си по претенциите на Румъния за териториалните ни граници, съобщи Сидеров. Партията е внесла декларация в НС по въпроса с настояване за ясна реакция на българския парламент и иска въпросът да бъде представен пред Брюксел.

Водещи новини

Още новини