Георги Първанов: ГЕРБ притиска опозицията

Булфото
share

БСП си остава най-голямата и мощна опозиционна сила.

Това заяви в Благоевград президентът на България в периода 2002-2012 г. Георги Първанов.

Той посочи, че ако БСП иска да спечели парламентарните избори догодина, което е цел на партията, ще трябва още много работа, свързана с подготовката на управленските проекти. Първанов уточни, че тези проекти са в ход в Националния съвет на левицата. "Трябва и работа, свързана с приобщаването на други партии, неправителствени организации и партньори в предизборния процес, а освен това и работа за укрепването на самите организации", добави той.

Георги Първанов коментира и решението на Българския антифашистки съюз да застане зад лидера на БСП Сергей Станишев. "Антифашисткият съюз е суверенна организация и със сигурност биха могли да се намерят още 15 организации, които да застанат в моя подкрепа. Аз не бих позволил такова нещо, защото българските социалисти избират своя лидер", подчерта той.

"Когато се създава една комисия, особено по времето на ГЕРБ, се прави, за да се притиска опозиционната политическа сила.  Зам.-председателят на ГЕРБ и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов предложи да се създаде парламентарна анкетна комисия, която да разследва скандала с австрийския лобист Петер Хохегер. Тези комисии не вършат нищо, но в продължение на месеци се използват, за да се правят коментари и да се раздухва и привиква опозиционният лидер или някой от ръководството на партията. Понеже чух и друга реплика, че това са наши вътрешни работи, аз бих попитал дали публикацията в едно американско списание, написало доста неща за Бойко Борисов, не са работа на Цветанов или вътрешна работа в ГЕРБ", заяви Георги Първанов.

Водещи новини

Още новини