Сергей Станишев: ГЕРБ са като термити, опоскаха държавата (видео)

  • 13 март 2012 14:14

  • 12532
  • 75
Сергей Станишев: ГЕРБ са като термити, опоскаха държавата (видео)
©

На пресконференция след заседание на Изпълнителното бюро на БСП председателят на партията Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на заяви, че състоянието на публичните финанси е изключително тревожно  - както текущото, така и това в перспектива.

"Вчера за пореден път министър-председателят се опита да говори за тежкото наследство от предишното правителство и лошата тройна коалиция, затова се налага да му припомня фактите. За 4 г. наше управление фискалният резерв бе увеличен два пъти, правителственият дълг бе намален, капитализира се и Българската банка за развитие", посочи лидерът на левицата, като каза, че за за 4 г. са спестени 8 млрд. лв. По думите му,  за две години и половина управляващите са преполовили фискалния резерв, а правителственият дълг се е увеличил.

"Няма как Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г да се извинява. Перспективата е още по-лоша, защото намерението да се харчат пари от Сребърния фонд удря по пенсионната система. Това са пенсиите на нашите родители и тази стъпка води държавата ни към неплатежоспособност, което ще завари като наследство следващото правителство", заяви Станишев.

Той каза, че сегашните управляващи са си раздали минимум 120 млн. лв. допълнителни възнаграждения. "Това е само върхът на айсберга, защото много информация се укрива. Увеличен е щатът в Комисията за финансов надзор. Само председателят Мавродиев е назначил 7 съветници, които дублират функции и са с месечни заплати от по 2000-3000 лв., но получават и допълнителни пари. Членовете на комисията само за ноември и декември 2011 г. са получили бонуси за 68 000 лв., и то при недобре свършена работа", подчерта председателят на БСП и поиска от правителството цялата информация за получените пари.

"Когато казваш на всички българи – "трябва да затягате коланите, няма да има бонуси за обикновените граждани", да раздаваш на съветниците си такива гигантски бонуси, действително е цинично. Очевидно е, че управляващите са истерични в своето поведение, защото не успяват да потулят скандала, въпреки медийния натиск, който упражняват", категоричен бе Станишев.

Той посочи като провал на правителството и доклада на Държавния департамент на САЩ за правосъдието и вътрешните работи, който, по думите му, контрастира с изнесената информация от вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, че престъпленията намаляват. Според лидера на левицата, за разминаването между външните оценки и оповестяваната от управляващите информация по темата е отговорен вътрешният министър.

Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на отрече да е замесен в скандал с обществена поръчка в Австрия. "Когато водиш бойни действия и нещата не стоят добре за теб, една от тактиките е да хвърлиш димка. Проблемът е, че при хвърлянето на димката никой нищо не вижда и може да има пострадали и от страната на нападателите. В конкретната обществена поръчка са правени не малко проверки, включително и от Сметната палата, и всички документи са в наличие в Министерски съвет. Тези документи трябва да станат публични, за да се види истината по случая. Искам да кажа на Цветанов, че няма да ми запушат устата, защото моята съвест е изключително чиста. Никога управляващите няма да имат в лицето на БСП партия, която да им клекне" каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Според него нараства вероятността управляващите да търсят предизвикване на предсрочни избори. Лидерът на левицата посочи, че към лятото на следващата година "ще лъсне, че тумбакът е гол, че държавата е опоскана". "ГЕРБ са като термити, изядоха всичко в държавата и наистина могат да тръгнат към предсрочни избори, и това БСП трябва да го отчита", заяви Станишев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
12532 75

Свързани новини

Коментари 75

Добави коментар

2012.04.10 | 17:44

75
samo BORISOV I GERB NIKOI DRUG NOMER 1
ПИЧА

2012.03.14 | 07:56

7
ТИ СИ ПЪЛЕН МАЛОУМНИК!!!!
1984

2012.04.09 | 20:00

74
1984 в чист вид, а загубения ни народ спори при кого робството е по- добро. Всички са мекерета, но неграмотните Бай Ганьовци се занимават с политика и дават акъл, без някой да им го иска!!!
ГЕРБ-ТУМОРА НА БЪЛГАРИЯ!

2012.04.09 | 19:18

73
НОВИЯТ МОРАЛ НА ГЕРБ и тяхната "Швейцaрия на Балканите " към днешна дата 2012 год: - Най-бедната и най-корумпирана държава в ЕС с най-ниските при това ЗАМРАЗЕНИ от всенародния любимец Симеон Дянков заплати и пенсии - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Тотално разбита икономика, най-високите лихвени проценти в ЕС, смазване на малкия и среден бизнес, неразплащане на ддс и неразплащане навреме от страна на държавата със частниците, огромна междуфирмена задлъжнялолст - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Покачване на цените на основни и жизненоважни продукти, покачване на ток,вода и парно - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Разбито здравеопазване , липса на лекарства за онкоболните, закърняла здравна реформа - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Значително нарастване на дела на сивия сектор и политически чадър над контрабандата на цигари, горива и алкохол - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Орязване на всякакви социални пакети и придобивки и неизплащане на детски надбавки на българските майки поради смехотворно законодателство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Близо 2 милиарда лева за прогнилата и корумпирана система на МВР и военното министерство - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Откриване на паметник за прослава на американските летци бомбандирали София - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Млади и интелигентно изглеждащи българи излезли по улиците да разпродават библиотеките си от безпаричие и мизерия - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Етнически българи ровещи в казаните за смет - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Етнически българи раздаващи брошурки по улиците да спечелят някои лев за комат хляб и кисело мляко - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Етнически българи чистещи стъклата на колите по булевардите за някоя друга стотинка - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Етнически българи които от безпаричие и отчаяние отиват на гурбет да чистят кенефи, да гледат старци, да берат ягоди,маслини,портокали и да ринат обори зад граница - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Погребване на култрурата и образованието - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ ! - Тотално излагане и орезиляване имиджа на България по света - ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ !
Той

2012.03.31 | 01:42

72
До "do asd" Хората, които нямат 18 години и мозък в главата, просто да не пишат !!!!!!!!!
MAFIOT N1 na BALKANITE (BOKO -IPON)

2012.03.31 | 01:26

71
Всички сме много компетентни по всички въпроси и си пишем своите виждания за нещата.Интересно ми е колко от вас на които им е писнало от мизерията и случващите се безобразия в България ще излязат на Националния протест на 17.03.2012 ???? или отново ще си споделяте с близки и познати мъката и разочарованието за всичко заобикалящо ни
ГЕРБ В ГРОБ!

2012.03.31 | 01:24

70
В държавата няма пари. Резервът играе на и под санитарния минимум – приходите са слаби. С Постановления се изземват резерви от държавните предприятия, изземват се неразпределените им печалби за предходни години. Така „върви” държавата от 2009, 2010, 2011 година грабежът продължава и сега, тъй като министърът на финансите Дянков търси панически пари! С последните искания на Дянков, държавните предприятия ще бъдат съсипани, декапитализирани, и ще тръгнат към фалит. А при фалит ще започне освобождаване на работна ръка, безработицата ще скочи още повече, предприятията, които имат кредити няма да могат да ги плащат... Да не забравяме, че дълго време Дянков не плащаше на държавните фирми дължимото в милиони от държавата за вече положен труд, и така сложи началото на сриването на икономиката. Много фирми фалираха, паднаха приходите за хазната от приходи с около 2 милиарда. За това почти не се знае и говори, само имаше питане и дебат в парламента, по време на което Дянков за пореден път се подигра с депутатите и не даде смислен отговор какви ги върши! Най вече това, което върши Дянков не е анти - а прокризисна мярка! Много от неразпределената печалба на различни предприятия е по банкови сметки и с приетото Постановление 367 ще трябва да внесат тези свои капитали в бюджета!_______ Има предприятия, които през отминалите периоди да извършили инвестиции, направили са ремонти, закупили са оборудване и как тези предприятия ще внесат исканото от министър Дянков в бюджета, за да намалят бюджетния дефицит?
асд

2012.03.14 | 09:16

48
м/ж в сайта има експлойт и всеки може да си гласува колкото си иска.. т.е един комунист може да щракне и 200 пъти за станишев/първанов... а по темата.. само глупав човек или някой с облага може да гласува за крадците на България.
do asd

2012.03.31 | 01:24

69
така е брат. нета е пълен с платени драскачи, ама тва го разбраха и децата от 1-ви клас.. шибаните комунисти пак искат да откраднат хляба на българският народ, ноо няма, всеки човек с малко акъл може да види че г-н Борисов е искрен и иска да промени държавата, а комунетата го плюят щото няма папкане вече. БСП се разпада и единственният им начин да спечелят е, ако всички млади и амбициозни хора се превържнат изведнъж в старци. станишев и първанов живеят в илюзия, няма кой да търпи ужасно противните им физиономии, който крал крал, всеки да си ходи по живо и по здраво че само бой ги чака. съдебната система се затяга, щом наскоро изгоря един от най-заможните хора в бг..
asd

2012.03.14 | 20:13

52
говоря за комунистите
до младежката организация на бсп

2012.03.31 | 01:23

68
има ви в списъците на герб, както и вашите местни организатори и кординатори! а тва значи след като бсп се разпадне (а тя 100% ще се разпадне), няма никъде да ви вземат на държавна работа, защото списъците са създадени точно за това, да не допускат комунисти повече във власта! т.е цял живот ще виждате спънки, щото сте заели позицията на демагози, крадци и унищожителите на България.. ако не ми вярвайте питайте някой с по-голям ранг в организацията ви, и смешното е че не съм "гербер", а ми го каза областен кординатор на бсп :)) честито на прецаканите, а на всички хора, които са крали от държавата им пожелавам с парите да купуват хапчета на децата си.

2012.03.31 | 01:21

67
Станишев многократно се доказа ,като пълно нищожество. Как е възможно ,все още да има хора ,които да го подкрепят ?!
dada

2012.03.23 | 22:00

60
и аз тва се питам, едноклетъчни, които биха продали и собствената си майка за 2лева!
Anna

2012.03.31 | 01:21

66
нова търсачкa като Google предлага 50% от своите доходи Покани да се регистрират безплатно много хора, защото с един прост и-мейл, изпратен на всички ваши приятели, може да ви гарантира $ 1 на човек регистрирал се чрез Вас и $ 1 на човек регистрирал се чрез Вашите приятелите . За 5 поколения е възможен един месечен доход за хиляди долари до живот! 1. Поколение 5 x $ 1.00 = $ 5,00 2. Поколение 25 x 1,00 $ = 25,00 $ 3. Поколение 125 x $ 1.00 = $ 125,00 4. Поколение 625 x $ 1.00 = $ 625,00 5. Поколение 3125 x $ 1.00 = $ 3,125.00 Всъщност WAZZUB (за разлика от други социални мрежи, които печелят милиарди долари, само защото ние компютърните потребители използваме техните услуги), предлага 50% от своите доходи на тези, които на този стартиращ етап , помогат за създаване на мрежа от потребители. WAZZUB е създадена като експеримент през 2007 г., с над 2,5 милиона долара, вече инвестирани. Това е първата глобална общност, която ще плати на своите потребители , само заради избор си: WAZZUB като тяхна първа страница (HOMEPAGE). Линк за регистрация: http://signup.wazzub.info/?lrRef=7b6d93ad Който се запише след 9 април 2012 г. няма да получава печалба! След като кликнете върху линка за регистрация вие ще получите и-мейл за потвърждение на и-мейл адреса си и след това друг и-мейл с потребителско име и парола за достъп до личната зона, където ще видите кой се е регистрирал , техния и-мейл и печалбата в реално време. Bажно:Зона с ограничен достъп могат да бъдат достъпни от тази връзка: http://signup.wazzub.info/login.php или от своя линк. От тази връзка можете също така да поискате повторното изпращане на и-мейл за потвърждение или паролата. WAZZUB плаща на своите членове, на месечна база. Първият ден на заплащане ще бъде 15 май 2012. Малките плащания ще се извършват чрез класическия процеса на онлайн плащане, големи суми ще бъдат изплащани с чекове или банкови преводи. WAZZUB е международен проект, който е бил създаден от предприемачи и инвеститори. През септември 2011 г. те основават GIT Global Investments Inc. Git е регистриран съгласно законите на Орегон. Регистрационният номер е 802159-90 Правното седалището е на следния адрес: 391 NW 179 Ave, Beaverton, OR 97006 USA. Оперативното се намира на адрес: 7251 Lake Mead Blvd., Las Vegas, NV 89128 USA. УСПЕХ !!!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини