Георги Първанов: Ще се кандидатирам за лидерския пост в БСП

  • 05 март 2012 18:23

  • 5276
  • 25
Георги Първанов: Ще се кандидатирам за лидерския пост в БСП
©

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в потвърди, че ще се кандидатира за лидерския пост в БСП, но няма да влиза във вътрешни битки. Бившият президент е в Бургас на среща с партийния актив на местната партийна организация. Такива срещи му предстоят и утре в региона с активите на Царево, Созопол, Приморско и Средец. Първанов е в региона по покана на областния лидер на БСП Павел Маринов. Президентът каза, че една от целите му на тези обиколки е да върне БСП в кондиция за предстоящите парламентарни избори.

"Не бих могъл да кажа, че ще се включа във вътрешна битка. Моята политическа битка е с Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, с управляващите и го показвам с всяка своя реплика и позиция, която изразявам. Аз съм тук, защото чувствам, че мога и има какво да дам на БСП с опита ми на успешен председател. Нека да си припомним къде беше БСП през 1997 година и къде я оставих 2001 година. Мога да помогна и с опита си на държавник и президент два мандата. Това е един опит, който би могъл да подпомогне БСП в амбициите й отново да стане водеща сила. Нито една от партиите в момента не е в кондиция. Има траен негативизъм по отношение на българските партии. За съжаление, има траен негативизъм по отношение на българските партии и по отношение на политиката изобщо”, каза Първанов.

Той допълни, че причина за този негативизъм, е че партиите губят в битката на полето, на територията на морала и „най-вече губят управляващите”. Според Първанов ГЕРБ и лично Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г са загубили няколко много важни битки. „Загубена е битката за една активна и социална политика, която да изведе България от кризата и затова сега изглеждаме толкова зле, затова нашият бизнес е смачкан, затова нашето производство е в такова състояние, инвестициите клонят към нула и безработицата нараства с всеки изминал месец. Освен този провал имаме провал с европейската политика на ГЕРБ. ГЕРБ дойде на вълната на създаденото от тях очакване, че те ще вдигнат европейския авторитет на България. Вижте, докладът на ЕК от последните седмици.

Той говори за пълен провал и това е най-тежкият доклад, който сме имали от страна на ЕК. Вижте, къде сме в усилията ни да постигнем членство в Шенгенската зона, може би, по-далеч отколкото преди година, две. Защо? Защото ГЕРБ, не само че не подобри образа на България, но този образ се нагнетява с все по-мрачни краски и аз се опасявам, че ще има много сериозни поражение и за в бъдеще, когато ще се обсъжда бюджетната финансова рамка в европейски план. ГЕРБ загуби битката на територията на морала. ГЕРБ, които дойдоха да бъдат морален колектив, нравствен съдник на българското общество и политика - последния случай с бонусите. Това показва, че ГЕРБ прави политика в добре позната поговорка „Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво приказвам”.

"След това, което стана ореола на Борисов ще бъде силно накърнен, защото той не може да си измие ръцете с едно на пръв поглед решително поведение. Трябваше да бъде решителен, когато се формират правилата, а не тогава, когато се разкрие, че има подобни неморални действия”, каза Първанов. Той припомни, че има морално основание да оправя такива критики, защото през 2006 година той е бил човекът, който е възразил срещу практиката да се изпращат в бордовете зам.-министри и съветници на премиера срещу високи заплащания. По думите му хората в политиката трябва да престанат да гледат на политиката като лост за лично облагодетелстване.

Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в определи като клевета показанията на защитения свидетел Пламен Устинов по делото "Наглите", след като в съдебната зала Устинов заяви, че бившият президент е уредил среща между Алексей Петров и Гриша Ганчев за изясняване на отношенията им. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в подчерта, че Пламен Устинов никога не е бил част от охраната му:

"Никаква такава среща не съм уреждал и предполагам, че такава среща не е имало. Това лице, което ви е цитирате отдавна прави подобни внушения. Това е една клевета, която не мисля да коментирам повече", категоричен беше Първанов.

Последвайте канала на

5276 25

Свързани новини

Коментари 25

Добави коментар
за Milko Velikov

2012.03.06 | 21:42

25
Старец разбойник си ти, Милко!Защо не си гледаш ревматичните кокали,ами ни показваш дъртата си грозна муцуна под всяка новина!

2012.03.06 | 15:42

24
ние сме на всеки километър - от тук до края на света.
зрител

2012.03.06 | 13:21

9
Мен не че ме бърка, но му помня думите като го даваха по телевизия като стана президент, и каза че и след президенството никога нямал да се върне към партиите и въобще на партийно ниво. Просто ми е чудно защо не си държи на обещанието. А и тия журналисти как един не помни това и не го попита.
сашо

2012.03.06 | 15:42

23
как да не помнят журналистите помнят те, помнят ама не питат, че и те сигурно са подбрани
българин

2012.03.06 | 15:41

22
дано тоя путьо да разцепи б с п
и аз Георги

2012.03.06 | 15:41

21
'Георги Първанов тръгна на обиколко из страната' ... сега разбирам защо яйцата се вдигнаха два пъти ...
Анти Гоце

2012.03.06 | 15:40

20
Чудел съм се винаги какво може да ме накара да забравя срама от изявленията на ББ. Сега май намирам начин да го направя. Пред Гоце премиер някак си Борисов започва да ми изглежда не толкова зле в очите. Предпочитам Тиквоча отколкото един откровен национален предател като Гоце Първаноглу. Все пак на мутрата му се получава в някои отношения - например магистралите и бюджетната стабилност, а Гоце ще финализира доганизацията на България.
Радо

2012.03.06 | 15:40

19
На този не му стигна лапачката но какво да прави като и за чистач на сняг няма да го вземат.
АЗ

2012.03.06 | 15:39

18
Гоце-Боце казала лицицата. Имаш ли малко яйца, че ми дойдоха на гости мама и тати и трябва да им сготвя. Шегата настрана. Първанов няма намерение да се оттегля от политиката. Явно печели добре там. Интересно, защо мисли, че някой ще гласува за него. Той прави услуга на ГЕРБ. Казва ..Ще се кандидатирам за лидерския пост в БСП''. Ами от сега знам какви ще са резултатите на изборите - пълен провал за БСП. Тоя човек си мисли, че като беше президент и хората припкат за него. истината е, че на хората им писна от такива лидери като него. По - добре да се оттегли и да живее спокойно с парите които е натрупал(откраднал).
боклук долен

2012.03.06 | 15:38

17
кандидатирай се за гробищата твойта майка гнусна долнопробен комунистически крадлив урод,време ти е майка ти мършава да си разкараш долнопробната недоносена физиономия от полезрението на народа противна крадлива комунистическа измет
зрител

2012.03.06 | 15:38

16
E Първанов преди 10 години когато стана за първи път президент каза че НИКОГА няма да се върне към партията след като стане президент. Каза че НИКОГА няма да се върнел към партиите и партийното ниво. Затворена страница завинаги било за него след като стане президент. А сега какво излиза....че не си държи на думите? Интересно как журналистите не му помнят думите като ставаше президент и да го питат защо не си държи на обещанието.

Добави коментар

Водещи новини