Костадин Паскалев за лидерската битка в БСП: Първанов има по-ясна визия

Булфото
share

Напрежението в БСП с наближаването на конгреса нараства, особено след като Георги Първанов официално обяви, че ще се кандидатира за лидер.

"Позицията на досегашния президент е по-адекватна от гледна точка на формирането на ясна визия за развитието на БСП", каза пред БНР бившият кмет на Благоеврад Костадин Паскалев. "Досегашното ръководство на БСП унижаваше и налагаше решения на местните ръководства, включително по време на местните избори. Налагането на кандидати, които не са членове на БСП, не споделят идеите на БСП за местните избори - във всяка област могат да се дадат примери. Много бих се радвал, ако двамата основни кандидати ясно формулират своите тези за развитието на партията", добави той.

Според социолога Юрий Асланов това, което се е чуло до момента, не е достатъчно да се каже, че има откроени идеи нито от страна на Георги Първанов, нито от страна на Сергей Станишев. "Не си обяснявам в тази суматоха защо така се изостриха дебатите, защото сега и коя е основната причина. Навярно този отговор ще дойде с времето. Надявам се конгресът да сложи точка на това нещо, чрез резултата от избора и каквото е казано да бъде забравено бързо, защото пред БСП има по-важни задачи от това кой ще е лидер. Дотук чувам само взаимни обвинения кой е по-виновен и кой какви заслуги има", заяви социологът.

Водещи новини

Още новини