Общинарите в Нова Загора се сдобиха със суперлуксозна зала

share

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници беше официално открита новата зала на Общински съвет - Нова Загора.

Кметът Николай Грозев и неговият екип заедно с председателя на Общински съвет - Нова Загора Мариана Николова посрещнаха заместник- областния управител на област Сливен Пейчо Пейчев, бившия председател на Общински съвет - Нова Загора Съби Стойчев, представители на Ученическия парламент и общински съветници. На официалното откриване присъстваха служители от общинска администрация и възпитаници на НУ „Св. Паисий Хилендарски" в Нова Загора, придружени от директора Георги Георгиев и учителката Емилия Стоева.

С приветствие към присъстващите се обърна кметът Николай Грозев: „Щастлив съм, че успяхме заедно да изградим новата сграда на Община Нова Загора и да променим облика в централната част на града в по-модерен и по-съвременен с новата й визия. Удовлетворен съм, че тук ще разполагаме с такава уникална, многофункционална зала за местния парламент. Залата може да се използва и за други форуми, освен заседанията на общинските съветници. Убеден съм, че работата ни ще бъде много по-конструктивна с новото качествено озвучаване и съвременна модерна техника. Пожелавам на общинските съветници да оправдаят доверието на народния вот и да работят упорито и всеотдайно за благото и просперитета на нашата община. От усилията на всички нас зависи да съхраним и развиваме икономическите, исторически и културни традиции и да докажем, че можем да работим още по-ефективно. Доволен съм да видя сред нас учениците от Ученическия парламент, това са нашите най-скъпи гости на откриването, защото всичко това остава за тях, за младото поколение, на което разчитаме да се отнася със същата отговорност и съзнание към въпросите, засягащи развитието на нашата община.

С приветствия към гостите на официалното откриване се обърнаха председателят на Общински съвет Мариана Николова и Пейчо Пейчев, който каза, че сега сградата на Общинска администрация вдъхва необходимият респект към институцията, закона и държавата и отговаря изцяло на съвременните европейски стандарти. Александър Ананиев, председател на Ученическия парламент поднесе поздравителен адрес към присъстващите и подчерта, че искрено вярват в бъдещото по-добро развитие на общината, като място, в което младите хора ще могат успешно да се реализират. След официалната част, ученици от НУ „Св. П. Хилендарски" пресъздадоха обичая „Бъдни вечер", а коледарите изпълниха песни и наричания за здраве и берекет. В края на тържеството кметът Николай Грозев и председателят на ОбС Нова Загора Мариана Николова бяха сурвакани за здраве

Водещи новини

Още новини