РБ: Готви се служебна победа в някои общини на местния вот

Булфото
share

В определени общини се готви служебна победа на местния вот чрез регистриране на голям брой "изборни туристи". Това съобщават от пресофиса на "Движение България на гражданите" като цитират мнението на депутата Димитър Делчев.

По думите на народния представител, една трета от общините в България са с двоен ръст на новите адресни регистрации и трябва да започнат незабавни проверки, както и заличаване на всички незаконни регистрации. Значителното нарастване на жителите на дадена община в първите месеци на годината е сигурен маркер за подготвяне на манипулации на местния вот, е коментирал Делчев, според разпространената информация.

По официални данни от МРРБ, които той е получил в отговор на негов въпроси към министър Лиляна Павлова, в 23 общини новите регистрации по настоящ адрес за последните 6 месеца достигат 200 процента от тези за предхождащата ги половин година. В Северозападна България такива резултати са отчетени в десет общини - 6 в област Видин и 4 - в област Враца.

В Югозападна България тенденцията също обхваща 10 общини - 3 в Кюстендилска, 4 в Софийска област и 3 в Благоевградска област. Област Хасково също влиза в тази статистика с 3 общини с над 200 на сто направени нови адресни регистрации. РБ няма да остави незаконното заселване да продължава, е декларирал Димитър Делчев и е призовал областните управители и кметовете да упражнят правомощията си и да следят за стриктното спазване на закона.

Водещи новини

Още новини