Борисов: Ще спрем предизборното преселение с всички законови средства (видео)

  • 03 юни 2015 12:21

  • 1690
  • 0
Борисов: Ще спрем предизборното преселение с всички законови средства (видео)
© Булфото (архив)

Правителството ще направи всичко възможно, за да спре предизборното преселение, като използва всички законови средства.

Това се зарече премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г по време на днешния парламентарен блиц контрол. Той отговори на въпрос на депутатката от БСП-Лява България Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на. "Организирането на изборите е задължение на правителството. В последно време ставаме свидетели на масово презаселване и предизборно преселение на избиратели. Това е нарушение на закона и се прави от всички кметове, без значение от коя партия са. Какво ще направите, за да спрете тези предизборни безобразия", попита Манолова.

След задаването на въпроса се намеси Цецка Цачева, която не пропусна да жегне червеното острие. "Госпожо Манолова, по време на блиц контрола се задават въпроси само за общата политика на правителството. Това не е такъв въпрос. Това е некоректен въпрос, но премиерът има желание да ви отговори. Такъв въпрос сте поставали и на петъчния парламентарен контрол, но премиерът ще ви отговори", заяви Цачева.

"Проведох разговори с шефовете на печатници. Те ми обясниха най-коректно, че не могат да се справят в толкова кратък срок с печатеното на бюлетини. Говорих и с ЦИК да дойдат в Народното събрание и да разговарят с всички парламентарни групи, за да решим проблема", поясни Борисов. "Що се отнася до вашия конкретен въпрос, възложил съм на Румяна БъчвароваРумяна Бъчварова Румяна Бъчварова е родена на 13 март 1959 г. в град Шипка. Завършила Софийския университет "Св. да направи проверка на всички тези места, за които има информация за преселение. Тези проверки на адресната регистрация трябва да приключат в най-скоро време. Където бъдат открити нарушения, адресните регистрации ще бъдат отменени. С една дума се надявам, че това безобразие ще бъде прекратено с всички законови средства. Сезирал съм и прокуратурата по този въпрос", отговори министър-председателят.

"От вас исках лично да се ангажирате, че тези опити за манипулации на изборите ще бъдат прекратени. Прокуратурата може да направи всякакви проверки, но не може да заличи адресни регистрации. Ние от БСП сме внесли конкретни законопроекти по тази тема. Трябва всички да кажем, че ще спрем тези манипулации и да покажем на българските граждани, че има смисъл да се гласува", направи реплика Манолова.

"ГЕРБ е побеждавал във всички големи градове. Най-тежките ни загуби са в малките населени места, там където съществуват подобни практики. Където не вървят тези манипулации, ГЕРБ печели. Това са фактите", продължи Борисов. "Абсолютно се присъединявам към вашия призив. Това, че един законопроект се внася от Мая МаноловаМая МаноловаМая Божидарова Манолова е български политик, народен представител от парламентарната група на не означава, че ГЕРБ не трябва да го подкрепи. Обръщам се към депутатите от ГЕРБ да подкрепят вашите предложения, защото те са полезни", завърши премиерът.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1690 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини