АБВ внася утре в НС предложенията си за промени в Закона за съдебната власт

Пресцентър АБВ
share

АБВ има готовност да внесе утре в Народното събрание предложенията си за промени в Закона за съдебната власт. Това каза днес лидерът на партията Георги Първанов в парламента по време на организираната от АБВ открита дискусия с участието на главния прокурор Сотир Цацаров, председателя на ВКС Лозан Панов и председателя на ВАС Георги Колев.

Утре имаме готовност от името на групата да бъде обоснована идеята за създаването на Съвет по съдебната реформа към Народното събрание, посочи Георги Първанов. Идеята на партията е съветът да отговаря за изготвяне на План за действие за изпълнение на Актуализираната стратегия за съдебната реформа. От там нататък думата има Цецка Цачева, като председател на парламента, и съответно парламентарните групи, каза Първанов. Той добави, че от АБВ държат на тази идея и се радва, че тя е подкрепена.

Сотир Цацаров, Соня Найденова, Лозан Панов и Георги Колев

Георги Първанов заяви, че парламентарната група на АБВ желае не само да внесе техния законопроект, но и да води диалог с останалите групи. Първанов заяви, че днес е прочел становището на главния прокурор за готвените промени в ГПК и добави, че то съвпада с това на депутатите от АБВ.

Водещи новини

Още новини