Близо 10 млн. лв. ще получи МВР за Шенген

share

Нови 9.7 млн. лв. за неотложни мерки за присъединяване на България към Шенген е отпуснало правителството на МВР.

Това става ясно от постановление на Министерския съвет, публикувано в последния брой на „Държавен вестник". С последния транш сумата за спешни мерки от началото на 2011 г. набъбна до 11.2 млн. лв.


Най-голямото перо е доставката и монтирането на скенери на граничните пунктове за откриване на укриващи се хора в камиони. Това ще струва повече от 5.9 млн. лв. С други 2.1 млн. лв. ще се построят временни бази за хеликоптери на морската и западната сухопътна граница.

С около четвърт милион лева ще се купят прожектори, акумулаторни батерии, зарядни устройства, стоп-палки, бинокли, щурмови палки и ленти за принудително спиране на коли и камиони за гранично-полицейските наряди. За годишни технически прегледи на служебни коли през 2011 г. са предвидени 32 хил. лв. Още толкова ще струва изграждането на видеоконферентна връзка между звената в "Гранична полиция".

Предвидени са и пари за лиценз за антивирусен софтуер NOD 32. Други по-сериозни разходи са осигуряването на резервни комуникационни канали, доставката на мобилна система за зареждане на гориво и изграждането на системи за видеонаблюдение.

Водещи новини

Още новини