Мерки за по-бързо преминаваме на ГКПП-Кулата обсъди премиерът с граничните власти

  • 29 юли 2024 15:58

  • 911
  • 0
Мерки за по-бързо преминаваме на ГКПП-Кулата обсъди премиерът с граничните власти
© Министерски съвет

Мерки за по-бързото преминаване на транспортни средства през ГКПП-Кулата обсъдиха министър-председателят Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в и министърът на вътрешните работи Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните с представители на граничните власти.

Те посетиха района, за да проверят трафика през българо-гръцката граница.

Премиерът бе категоричен, че са необходими временни мерки докато страната ни не бъде приета и по суша в Шенген. Едната е потокът от превозни средства да се разделя на такива от държави членки и на такива от трети страни, защото проверките са различни.

Премиерът Главчев и министър Стоянов пътуват за българо-гръцката граница във връзка с пожарите

Другата идея е чрез временни пътни знаци да се ограничава скоростта в края на магистралата, за да не става струпване на коли. 

Министърът на вътрешните работи заяви, че заедно с гръцките гранични власти се работи по –т.нар. облекчени проверки с цел по-бързо пропускане на преминаващите коли. Калин СтояновКалин СтояновКалин Стоянов е роден на 28 април 1981 г. в Бургас. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на вътрешните съобщи, че в този активен летен сезон чакането на граничния пункт отнема около 30-40 мин и че на денонощие минават около 5000 превозни средства.  

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
911 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини