Обсъдиха проблема със съдебномедицинските експертизи и аутопсиите в столицата и региона

  • 29 юли 2024 16:59

  • 292
  • 1
Обсъдиха проблема със съдебномедицинските експертизи и аутопсиите в столицата и региона
© ПРБ

По инициатива на и.ф. главен прокурор на Република България Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад. в Съдебната палата в София се проведе работна среща във връзка с преустановеното изготвяне на съдебномедицински експертизи и аутопсии в столицата и региона.

Участие в срещата взеха служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с, проф. д-р Атанас Йонков, изпълнителен директор на УМБАЛ „Александровска“ ЕАД, доц. д-р Александър Александров,  началник на Клиниката по съдебна медицина в болницата, д-р Данчо Пенчев, директор на Столичната регионална здравна инспекция и съдебни медици. От страна на прокуратурата участваха административните ръководители на Софийска градска прокуратура Илиана Кирилова, на Окръжна прокуратура-София Наталия Николова и на Софийска районна прокуратура Светлана Димитрова, ръководителят на Следствения отдел на СГП Илиян Танчев.

Акцент в срещата бе поставен върху риска от блокиране на разследванията по наказателни дела в София и региона поради невъзможността за извършване на съдебномедицински експертизи, назначени от органите на досъдебното производство. От страна на съдебните медици бе поставен въпроса за трудностите, които срещат с нормативната уредба, регламентираща т.нар. „служебни погребения“, което води до изчерпване на капацитета на трупохранилището в болница „Александровска“.

Главният прокурор Борислав СарафовБорислав СарафовБорислав Сарафов е роден на 16 август 1969 г. в София.   През 1987 г. завършва 27 ЕСПУ „Акад., служебният министър на здравеопазването д-р Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с и участниците в работната среща се обединиха около необходимостта от спешното изготвяне на работещ механизъм за трайно и устойчиво решение на проблема.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
292 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
любопитен

2024.07.29 | 17:12

1
патоанатом - защо вече няма такава специалност?

Добави коментар

Водещи новини