Валери Симеонов: ДПС са като Коза ностра

share

Оптимист съм за реформата в съдебната система. С днешното решение на Народното събрание показахме ясно послание, че тази реформа ще се състои. Посланието е отправено към европейските институции и българското общество. От тази реформа зависи страшно много.  Днешният дебат в НС беше полезен. Вносителите бяха готови да изслушат другите мнения и да приемат добрите предложения.

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ Валери Симеонов, съпредседател на Патриотичния фронт. Той коментира тезата на председателя на ДПС Лютви Местан, че ПФ незабавно трябва да напусне управляващата коалиция заради ксенофобски изказвания. Щом казва Лютви Местан, вярно да вземем да напуснем управлението. Само че, Лютви Местан явно не знае, че ние не участваме в управлението. Ние подкрепяме управленската програма. Нямаме нито министри, нито зам.-министри. Естествено е да имаме председатели на парламентарни комисии, нали за това сме станали депутати. Ние нямаме нищо общо с "Атака". В предишното управление те се отказаха от своята програма за 24 часа, обясни той.

Няма да коментирам глупостите на Местан. Той говори тези неща, защото ние сме най-големия им враг. ДПС се опитва да раздели българското общество. Това е най-вредната партия за България. Не се чувствам за виновен за Възродителния процес. Обявявам награда от 1000 евро за всеки, който дойде и ми каже: този и този ме принуди да напусна България, обяви Симеонов.

ДПС внушава страх на своите избиратели, че лошите българи пак ще дойдат и ще ги изгонят. ДПС е Коза ностра в българската политика. Когато са извън властта, те отслабват. Това е причината за днешните им изказвания за политическите уволнения. Те малко ли уволняваха, когато бяха на власт? Те знаят само да печелят на базата на нагласени обществени поръчки и нагласени конкурси. Те са некадърници. Тезата на Местан, че сме срещу турците и циганите е несъстоятелна. Аз издържам европейски шампиони цигани, категоричен беше Симеонов.

Водещи новини

Още новини