Парламентът одобри стратегията за реформата в съдебната система

  • 21 януари 2015 14:13

  • 1228
  • 6
Парламентът одобри стратегията за реформата в съдебната система
© Булфото

Парламентът одобри актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система. Решението, внесено от  Министерския съвет, бе редактирано от парламента по предложение на председателя на ПГ на "БСП лява България" Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, и бе подкрепено от 173 народни представители. Четирима депутати бяха против, а 18 се въздържаха.

Народното събрание одобрява актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система като основа за  законодателни промени, управленски действия и анализ на конституционната рамка за съдебната власт и смята да продължи  повишаването качеството и ефективността на модела на ВСС като постоянно действащ орган, бе записано в крайното решение.

Другите цели са да се засили ролята на инспектората към ВСС за гарантиране на независимостта и отговорността на съдебната  власт, да се завишат изискванията към магистратите, които кандидатстват за административни ръководители и да не се допуска членство на магистрати в организации с непубличен характер.

Тези предложения за допълнения бяха направени от Миков като основание БСП да подкрепи решението и бяха приети от вицепремиера Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22 и от министъра на правосъдието Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1228 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
AJ4A

2015.01.25 | 16:24

6
Гласувате за реформаторите, Герб и всички останали, а последната дума пак е на ......... БСП!!!! ДОЛНИ, МРЪСНИ, ГНУСНИ, ЛИЦЕМЕРНИ БОЛШЕВИШКИ МАРИОНЕТКИ, ЖАЛКИ СТЕ!!!! В навечерието на поредния доклад за България, назначената по линия на КПСС-БКП-КГБ-ДС българска политическа класа сътвори поредното НЕДОРАЗУМЕНИЕ, с което иска да заяви пред света, че ПРОМЕНИТЕ НА ТЕМА СЪДЕБНА ВЛАСТ ще ги има само в разни стратегии и стратегиики!!!! ЕС, СПРЕТЕ ИМ ПАРИТЕ НА ТИЯ ЛИЦЕМЕРИ, докога ще ги търпите да ви лъжат най-безцеремонно в очите?!?!?!?!

2015.01.21 | 22:45

5
ДА РАЗБИРАМЕ, ЧЕ РЕФОРМАТА Я ПРАВИ ВСЕ ПАК БСП.

2015.01.21 | 22:44

4
Ех Иванов, ех Кунева ех депутати , това решение е против промяната на системата .Прочетете бавно всяка дума и изречение и ще видите ,че Миков ви е изпързалил и решението има пожелателен характер за подобряване на ефективността и качеството на работата на ВСС.Текезесарско решение от кооперативно събрание.

2015.01.21 | 19:13

3
В България масонството е организация,която е на основата на влияние,лобита,корупция и интереси.И Кунева е част от тази организация,за каква реформа може да става дума?За какво управление?Тук става дума не за промяна,а подмяна!

2015.01.21 | 18:35

2
Всичко е бла бла бла.Докато няма ОСЪДЕН виш политик или бизнесмен което е едно и също ,държавата ще затъва все по-дълбоко.

2015.01.21 | 18:33

1
ТЕЗИ ДОПЪЛНЕНИЯ НА мИКОВ ЗА МОДЕЛА НА ПОСТОЯННО ДЕЙСТВАЩ ВСС И РОЛЯТА НА ИНСПЕКТОРАТА КЪМ ВСС СА ПРЕПЪНИ КАМЪНИ НА СЪДЕБНАТА РЕФОРМА Т. Е РЕШЕНИЕТО ,ЧИСТО КОМУНИСТИЧЕСКО ,КОЕТО Е ЗАЛЪГАЛКА НА ТЕЗИ,КОИТО СА ГЛАСУВАЛИ

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини