Антон Кутев: Цветанов подложи динена кора на Плевнелиев

share

Основните въпроси в скандала с подкупа и кандидат-президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев трябваше да бъдат към вътрешния министър Цветан Цветанов, а не към Плевнелиев или още по-малко към Георги Кадиев.

Големият въпрос е защо всъщност Цветан Цветанов подложи динена кора на Росен Плевнелиев, заяви на пресконференция депутатът от ПГ на Коалиция за България Антон Кутев, предаде "Фокус". Според Кутев, скандалът с кандидат-президента на управляващите е приключен и в него всъщност не е имало нищо кой знае колко скандално, с изключение на отношението на вътрешния министър.

„Скандалът беше за това, че на Росен Плевнелиев са искали подкуп, в което няма нищо особено. Когато обаче шеф на предизборен щаб и вътрешен министър го прати в медиите, тогава вече стана скандално. Сигурно БСП има интерес той да се върти още, но изводът е един – хората в ГЕРБ имат различни интереси”, каза Антон Кутев.

На въпрос – дали БСП са водили преговори с ДПС за подкрепа на кандидатпрезидентската двойка на левицата, той отговори отрицателно и допълни, че за момента Ивайло Калфин разчита основно на структурите на партията.

Помолен за мнение относно открития вчера Музей на социалистическото изкуство, Антон Кутев заяви, че досега всички политически сили са се надпреварвали да плюят по социализма, а сега се опитват да търсят политическата си легитимност през този период. „И премиерът Бойко Борисов се опитва постоянно да се заиграва с носталгията по това време. Тогава той дори е кандидатствал в силови структури на държавата, но политическата му позицията сега не трябва да бъде такава, ако иска да представлява дясна партия. Лично съм го чувал преди 4 години, когато направи среща с общинските съветници от БСП и ни обясни колко е свързан с партията и как може да работи съвместно с нас”, отбеляза медийният секретар на левицата.

„Всички знаем, че до 28 септември може бойковите мнения да се сменят многократно. Ако той все пак през Министерски съвет мине връщането на Бузлуджа, първата работа ще бъде да укрепим паметника и ще направим обща изложба за вида му”, съобщи Кутев. По думите му, това, че предишните правителства не са направили нищо през годините за монумента, не означава, че настоящето си е свършило работата.

Водещи новини

Още новини