Корман Исмаилов: В ЕП ще наричат България Абсурдистан

share

Усещането в мен е, че България все повече се превръща в страната на абсурда, т.е. там, където свършва нормалната европейска политическа логика, започва българската. Това каза в интервю за БНР лидерът на "Свобода и единство" Корман Исмаилов.

"Свидетели сме как бруталността, арогантността, безхармонността, без реално естествени мотиви са над всички и всичко. Не мога да разбера, тъй като малко или повече познавам г-н Пеевски и следя неговата политическа кариера. За многото обикновени избиратели на ДПС стои въпросът как този млад човек е най-назначаваният на високи постове и каква е ползата от неговата работа на тези постове както за политиката, така и за самите институции, в чиито върхове той е бил. За други, които са по-близо до кухнята и от апарата на ДПС коментират, че вече г-н Пеевски е един от мажоритарните акционери в ДПС, а ролята на изпълнителния директор Местан е да реализира точно тези схеми, които са извън всякаква логика", добави той.

Исмаилов изрази съмнение, че дори избран Делян Пеевски ще отиде в ЕК. "Целта е да бъде по някакъв начин реабилитиран. Не мога да разбера защо самият той приема да бъде средство в този сценарий. Не можах да разбера защо е желал да стане шеф на ДАНС. Явно става дума за много сериозни схеми за разчистване на политическия терен от икономически конкуренти, от политически опоненти", заяви Исмаилов.

"Не стана ясно как неговата империя така се разрасна по време на управлението на ГЕРБ и после защо така остро се сблъскаха, защото ГЕРБ дойде на власт със сериозната закана, че ще постави тези хора на мястото им. Дори затова „Атака“ подкрепи ГЕРБ. Това е задкулисната политика, която днес предлагаме на ЕП. Ако не намерим антитела, а знаете, че те са много малки, но много на брой, ако на тези избори, както и на предишните, хората не излязат, за да се противопоставят на това, България ще бъде наричана наистина с името Абсурдистан в ЕП", каза още той.

Исмаилов даде и своята прогноза за европейските избори: "ДПС ще има много силно финансиране от Турция, много силен натиск и впрягане на всички назначени хора по администрациите, хора от обръчите от фирми, те са винаги на първите редици в агитациите".

Водещи новини

Още новини