Кольо Колев: ГЕРБ и "Атака" са основният донор на "България без цензура"

share

ГЕРБ и „Атака“ са основният донор на „България без цензура“ и Николай Бареков, съобщи в сутрешния блок на Нова телевизия социологът Кольо Колев.

Той поясни, че за партията на Бареков в момента биха гласували хора, които преди са се доверявали на ГЕРБ и „Атака“.

Социологът заяви още, че Бареков съчетава „харизмата на ранния Бойко Борисов и радикализма на Волен Сидеров“. Той е на мнение, че лидерът на „България без цензура“ си дава сметка за това и успешно насочва апелите си към тази част от избирателите.

Припомняме ви, че вчера „Медиана“ обяви проучване, според което, ако евроизборите бяха днес, евродепутати щяха да излъчат шест партии – ГЕРБ, БСП, ДПС, „България без цензура“, Реформаторския блок и НФСБ.

По данни на агенция „Медиана” бившият президент Георги Първанов е на първо място по рейтинг. Причината за това според Кольо Колев е, че Първанов губи малко от симпатиите в лявото пространство и едновременно с това събира страшно много симпатии от страна на Реформаторския блок, на ГЕРБ и други опозиционни партии, които очевидно го припознават като „нашето момче, което ни върши работа”.

„Много политици силно надценяват това, което се нарича рейтинг. Те си мислят, че това има пряко отношение към тяхното политическо присъствие”, заключи Кольо Колев.

Водещи новини

Още новини