Кольо Колев: Правителството играе Ганкиното хоро

  • 04 юли 2011 08:48

  • 2834
  • 2
Кольо Колев: Правителството играе Ганкиното хоро
©

„Премиерът понякога си забива автоголове, понякога успява да комуникира. Още преди да представи правителството, изречението за човешкия материал, за пенсиите, за кучетата бяха голям негов автогол“, заяви Огнян Минчев.

„Тази комуникативна способност на премиера, този природен талант вършеше добра работа на кабинета преди 2 години. Сега обаче се достигна един праг – хвалбите влизат във все по-голям разрив и комфликт с реалните проблеми, с които се сблъскват хората“, добави той.

"Ако тази реторика на премиера не бъде съобразена с обстоятелството, че вече прекалено много хора имат прекалено много проблеми, ще се стигне разрив. Прагът е достигнат", заяви Огнян Минчев.

"Този кабинет има проблем от самото начало – финансовата стратегия на Дянков, който си прави CV на гърба на българина.
Гарантирането на финансовата стабилност не може да е самоцел, а средство за постигането на нещо. Серия от неща деформираха перспективата на кабинета и рушат гражданската подкрепа към ГЕРБ и кабинета", каза още той.

"Първата важна характеристика на последните парламентарни избори беше това, че излязоха много хора да гласуват. Много особен щрих в този кабинет е, че вътрешният министър е и вицепремиер", каза социологът Антоний Гълъбов.

Според него хоризонтът, който си е създало правителството преди две години е бил по-нисък. Той изрази мнение, че гражданската подкрепа към управляващите вече не е толкова висока, за да може да се извършват вече някакви промени така сухо.

Социологът Кольо Колев от своя страна заяви, че правителството две години играе ганкиното хоро. Той каза, че премиерът Бойко Борисов се изявява като някой, който като че ли е открил топлата вода.
 
Доц. Минчев заяви, че в този кабинет има както министри, които работят много добре, така и такива, които изобщо не работят. Според него ограниченията на финансовия министър Симеон Дянков са унищожили буквално и средния, и дребния бизнес. Той бе категоричен, че положението е можело да бъде различно. „Дянков носи персоналната отговорност за това", каза политологът.

Кольо Колев също каза, че е имало начин да не се нарушава финансовата стабилност на страната, ако министър Дянков е предприел други мерки без да вкарва българина в това лошо положение.

Последвайте канала на

2834 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
КУР ЗА БОЛШЕВИКИТЕ

2014.02.07 | 10:18

2
Кольо и душата ти е червена,като мутрата ти .
наблюдател

2014.02.07 | 10:18

1
Това е верно,че Правителството играе не само Ганкино хоро,но също отдавна играе и на ВЪЖЕ.Както изглежда и Вие социолозите,както депутатите много розово си обяс-нявате реалната действителност-гледайки само отвисоко. В периферията на страната и най-вече в малките населени места -нещата са до такава степен изкривени и извратени,че след време никой няма да може да помогне на бедният и истински българин !

Добави коментар

Водещи новини