Кольо Колев: Хората търсят алтернативата на БСП и ГЕРБ

  • 03 януари 2012 13:18

  • 1244
  • 2
Кольо Колев: Хората търсят алтернативата на БСП и ГЕРБ
©

Има търсене на алтернатива, нещо различно от БСП, ГЕРБ, от съществуващата палитра от политически партии.

Засега ясно се очертава ниша, но не се вижда политическото тяло, не се вижда и конкретният лидер. Георги ПървановГеорги Първанов Георги Седефчов Първанов е президент на България през периода 2002-2011 г. През 2002 г. встъпва в е напълно възможно да започне да работи в тази посока, но тогава трябва ясно да разграничи с какво той е по-различен от БСП и на каква плоскост играе. Същото трябва да направи и Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Това коментира в интервю за БНР социологът Кольо Колев.

"Кунева и хората около нея правят някаква заявка – нещо, което ще бъде не партия, но всъщност ще има политически функции, но тя няма да се бори с останалите партии... Това едва ли е нещото, което избирателите търсят. За мен голямата ниша е в партията на умерения прогрес в рамките на здравия разум. Много хора усещат дефицит на здрав разум в управлението. Това, което заявяват хората около Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, не изглежда точно това", заяви социологът.

На въпрос дали напусналите партия „Атака” имат шансове да направят нещо, Колев отговори: Имам големи съмнения. Тук моралната катастрофа е толкова голяма, че едва ли някой, който е бил вътре в тази формация, може да излезе от нея целия в бяло и да каже „Ще направя много истинско, много чисто, много светло нещо”. По-скоро съм склонен да мисля, че това е окончателната смърт на бившата „Атака”. Дали ще се породи някаква друга форма на някакъв умерен национализъм – още е рано да се каже. Но едва ли това ще стане на базата на люспите от бившата „Атака”.

Социологът не очаква ДПС да направи някакъв особен пробив.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1244 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Monde

2013.11.28 | 02:37

2
Yeah, that's the tictek, sir or ma'am
Tina

2013.11.26 | 19:49

1
Now I'm like, well duh! Truly thaukfnl for your help.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини