Славчо Атанасов: Тотев е нагъл и арогантен

Булфото
share

Кметът Иван Тотев няма да подаде оставка. Той ми е бил подчинен и го познавам добре. Тотев е изключително нагъл и арогантен. Той съсипва и поругава най-свещената институция  в България, а именно местната власт.

Това обяви пред камерите на ТВ7 бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов. Той коментира скандалните записи с нареждания от страна на Иван Тотев. Прокуратурата се е самосезирала и трябва да вземе решение по този въпрос. В разговора взеха участие и други общински съветници, които също бяха на мнение, че Тотев е дискридитирал Пловдив и институциите. Те настояха ГЕРБ да поемат отговорност за станалото и да свалят доверието си от кмета.

По телефона участие взе и областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов. От всичко това страдат пловдивчани. Кметът е избран, за да работи за града и хората, а не да прави саботажи. С тези си действия той не помага на жителите на Пловдив. Хората трябва да се замислят какво се случва с техните интереси и пари. Аз не членувам в никоя партия и реакция срещу Тотев не мога да имам. Реакцията трябва да дойде от обществото. Тотев трябва да даде обяснение на пловдивчани, завърши Каймаканов.

В студиото на „Гореща точка“ отношение по темата взе и депутатката от ДПС Петя Раева. Тя разказа своето виждане как е бил избран Иван Тотев за кмет. Изборите се спечелиха от Тотев вътре в Секционните избирателни комисии. Те не се спечелиха от гласуването и желанието на хората. Кметът, колкото и да е арогантен и недостоен, може да постъпи поне веднъж честно и да се оттегли сам. Разчитаме на един морален акт от негова страна. Обществото не трябва да проявява търпимост към такива случаи, обясни Раева.

Николай Бареков също изказа мнение по темата. Иван Тотев ляга и става със страха от мен. Когато нашата телевизия го разследваше, лично Бойко Борисов и Цветан Цветанов се застъпваха за него, което говори достатъчно. Те сложиха политически чадър над него. Тотев е пример за кмет, избран по „Костинбродската система“. „България без цензура“ ще сезира Сотир Цацаров по този случай, категоричен беше Бареков. 

Водещи новини

Още новини