И таксиджиите скочиха срещу кмета на Пловдив

  • 28 октомври 2013 13:37

  • 1542
  • 2
И таксиджиите скочиха срещу кмета на Пловдив
©

Таксиметровите шофьори в Пловдив излизат на протест днес, на който ще поискат оставката на кмета Иван Тотев. Това стана ясно по време на срещата между таксиметровите фирми, представители на общината и депутати от ГЕРБ, между които Менда Стоянова и Стефан Дедев, предаде Дарик.

В 15 часа те се събират пред зала "Чайка" на Гребната база, откъдето ще направят шествие из града. Колоната от таксита ще премине и през хотел "Империал", за който се знае, че е собственост на семейството на кмета, разказа председателят на Асоциацията за защита на превозвачите и таксиметровите шофьори Георги Ряпов. Мотивите за исканата оставка са цялостната политика на управление на града, както и отношението на местната власт към проблемите на работещите в бранша.

Според Йордан Йорданов, един от собствениците на голяма таксиметрова компания, още в края на миналата седмица на определени шофьори са предлагани по 30-50 лева, за да се включат в протестите. Той бе категоричен, че това са провокации и неговите таксита, които са около 600 в града, няма да се включат в протеста.

В подкрепа на неговото изказване народният представител Стефан Дедев заяви, че той пък имал информация, че на рокерските клубове се раздавали по 3 000 лева, за да се включат и те в протестното шествие срещу кмета.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Koko

2013.10.29 | 16:54

1
Бисепарскодепесарското атакаджийско съглашение от месец атакува най-добросъвестният кмет на Пловдив. Откакто Иван е на кметският стол Филибето буквално зветна през ноща, улиците се изчистиха, има нови паркове, градини, нови булеварди, тепетата светнаха.
...and justice for all

2013.10.29 | 16:54

2
Наистина от както Иван Тотев е кмет, град Пловдив се превърна в абсолютно нов прекрасен град! Улици, паркове, главната пешеходна улица е невероятно красива... все едно не си в България!!! Браво на кмета!!!

Добави коментар

Водещи новини