От БСП-Пловдив искат проверка на общинските решения за 2 години назад

  • 28 октомври 2013 14:24

  • 768
  • 2
От БСП-Пловдив искат проверка на общинските решения за 2 години назад
©

Групата общински съветници от БСП в Пловдив настоява да се провери законосъобразността на всички решения от последните две години, заяви председателят на социалистите в местния парламент Николай Радев, съобщиха от партията.

Предложението му за създаване на специална комисия от юристи го няма в утрешния дневен ред, въпреки че е депозирано още миналата седмица. Не е ясно колко са гласуваните решения, които следва да се проверят, но задължително е проверката да обхване целия период на Тотев. Не сме сигурни дали предишният областен управител Здравко Димитров, който е съпартиец на кмета, е бил обективен и дали е връщал всички незаконосъобразните решения, аргументира се Радев. По думите му, ако комисията открие незаконосъобразни решения, следва веднага да бъдат отменени и върнати за ново разглеждане от местния парламент. Принизяването на институцията Общински съвет под едноличната диктовка на кмета е възмутително и компетентните органи трябва да си свършат работата максимално бързо, посочи Николай Радев.

От реакцията на ГЕРБ в НС миналата седмица стана ясно, че ръководството на партията им не сваля политическото си доверие от Иван Тотев, разказа народният представител доц.д-р Красимир Мурджев. Той заяви, че депутатите от БСП подкрепят важните за града проекти, но в конкретната ситуация той не скри съмненията си по отношение на решенията, свързани с тях. Колегата му Калин Милчев ще пита правосъдния министър какво е мнението й по казуса и дали е редно в хода на прокурорската проверка пловдивският градоначалник да изпълнява длъжността си. Кога е искрен Тотев – когато говори пред партийния актив или когато говори с нас и пловдивчани за приоритетните проекти, попита Захари Георгиев.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
768 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Pogledni.me

2013.10.28 | 19:56

2
http://pogledni.me - Най-новата социална мрежа за споделяне!!!!! Споделете вашата новина !!!
ево

2013.10.28 | 19:21

1
Браво, браво. Как са тръгнали да вземат да наминат и през наше село Пазарджик, че тукашният кмет какви ги върши. Ау ау ау

Добави коментар

Водещи новини