Лютви Местан: Борисов да се разграничи от инициалите в тефтерчето

share

"Налага се да се пренесем в тъжната политическа реалност в България", заяви от парламентарната трибуна лидерът на ДПС Лютви Местан.

Относно тефтерчето, което прокуратурата намери във Филип Златанов, бивш председателя на Комисията за конфликт на интереси, Местан заяви, че то съдържа технологията на властовата система на ГЕРБ. "Това е технологията на злото, което ни управляваше през последните четири години. Съдържанието на това тефтерче е уникалният и последен шанс на Бойко Борисов да се разграничи от инициалите в него. Ако, разбира се, е в състояние. Ако не го направи, ще се окаже част от всичко това, и не просто част , а главатарят", заяви Местан.

"Тъй като протестите днес са за ценности, пак в този смисъл имаме призив и към Росен Плевнелиев, който за съжаление се оказа част от състава в тефтерчето - да се ангажира с това тефтерче, защото трябва да го е усетил на гърба си, че няма по - арогантна гавра с ценностите", каза още той. "Ние сме готови да чуем гласа на протестиращите, но трябва да чуем и гласа на президента за съдържанието на това тефтерче", поясни Местан.

Лидерът на ДПС коментира и протестите срещу кабинета "Орешарски" и "за" него.

"Не вярвам, че протестите навън, които са срещу кабинета на Пламен Орешарски да са за реставрацията на тъжната действителност от тефтерчето. Ние сме наясно, че в една пулсираща демокрация не може да бъде самоцел пълният мандат на което и да е правителство, но не може да бъде и самоцел чиято и да е идея за предстоящи избори. Днес българското общество е разделено. Има хора, които подкрепят кабинета "Орешарски".Аз днес не се наемам да броя кои са повече протестиращите срещу кабинета или протестиращите в подкрепа на кабинета. Това се преценява на избори. Изборите бяха съвсем скоро", каза той.

Ако има воля може да се намери пресечната точка на националния интерес, но заради това е необходим диалог. Очакваме ГЕРБ да заемат мястото си в парламента и да започнат разговори за националните приоритети. Всеки има свое задължение, независимо дали е управляваща партия, или има роля на опозиция", заяви още Лютви Местан.

Водещи новини

Още новини