Депутат от БСП: Три групи са държани на каишка с тефтерчето на Златанов

  • 13 октомври 2013 12:23

  • 2420
  • 7
Депутат от БСП: Три групи са държани на каишка с тефтерчето на Златанов
© Булфото

От всички наброски в тефтерчето "Златанов" е видно как е функционирала системата на управление на държавата в предходните четири години. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Димитър Горов.

В тефтерчето се виждат много ясно три групи хора, които са били обект на разследване. Едната е вътрешнопартийната опозиция. Хората, които са държана "на каишка" по този начин. Другата група са български кметове. Хора, които са били притискани по един или друг начин от страна на ГЕРБ и си давате сметка, че при такъв натиск една част от тези хора са се поддавали за политическо партньорство с управляващата тогава партия. Третата група са хора, които са свързани с натиска върху съдебната система. Така че в тези три посоки като се види огромния натиск на управляващата върхушка да властва върху тези хора, обясни Горов.

Той добави, че никой в България не е бил свободен в този период.

Всеки, е бил могъл да бъде следен. Там са използвани думите - да се удари, да се защити, да се смачка. Това е терминология, която не може да е присъща за политическата класа. Много е важно инициалите Д.П. и Л.М. да се види дали са в качеството на "поръчители" или на "поръчани", обясни Димитър Горов.

За работата на Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси в момента, Димитър Горов каза:

В момента Комисията е на санитарния минимум от действащи членове - от пет, те са трима. А Комисията "Златанов", както придоби гражданственост се наблюдава от Европейската комисия. От тази гледна точка, бързо трябва да се премине в следващата фаза - избор на нов състав на Комисията, каза Горов.

Последвайте канала на

2420 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
неутрал

2013.10.14 | 00:49

7
Наистина ли мислите, че всички останали разчитат на феноменалната си памет и са без тефтерчета? Който и депутат да преджобиш ще намериш шифровани заръки. Не съм наясно само по кой закон ченгетата могат утре да ми връхлитят и да ми отнемат личното тефтерче? Счита се за много по-нормално да те гепят с пистолет, отколкото с тефтерче.
Мая

2013.10.14 | 00:49

6
Хубаво, че агресивната и слаба политика на ГЕРБ вече е спряна
Стефан

2013.10.14 | 00:49

5
Няма по-долно потъпкване на демокрацията от това което са правели ГЕРБ през периода си на управление добре, че вече не са в управлението
Миро

2013.10.14 | 00:49

4
Няма по-долно потъпкване на демокрацията от това което са правели ГЕРБ през периода си на управление добре, че вече не са в управлението
Камелия

2013.10.14 | 00:49

3
Върнахме се във времето на мутренските тефтери с графи за поръчители и поръчани. Браво добра работа ГЕРБ времето обаче върви само напред и не можете да го върнете назад, а сега място за тези мутренски приоми има само в затвора
Тодор

2013.10.14 | 00:49

2
Гафовете на ГЕРБ са безкрайни, но този "гаф" който по-скоро трябва да се нарича престъпление може спокойно да бъде определен като най-големия
nayna

2013.10.13 | 22:06

1
stiga s tiq tefteri i drugi kompromati.vsichki ste chervivi do edin v parlamenta.sednete i rabotete za dobroto na BULGARIA i vashite izbirateli.na BULGARIA TAKAVA GOVORILNQ NE I TRQBVA.

Добави коментар

Водещи новини