Бойко Борисов: Планът е да ме арестуват и убият в ареста (видео + снимки)

Булфото
share

"Скандалното поведение на Волен Сидеров не ми дава основание да стоя на КСНС", заяви пред журналисти Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

"Нищо не очаквам като резултати от КСНС", добави още той. "Изводите, които си правя от поведението на Сергей Станишев и Лютви Местан, гледайки какво прави Волен Сидеров, е че БСП, ДПС и "Атака" искат умишлено да паднат на власт", каза Борисов.

"Сложиха за зам. - министър  на МВР голям далавераджия, а после го махнаха, сложиха за шеф на ДАНС  "професионалист", който не е ходил последните 4 години на работа", заяви Борисов.

"След като тези БСП, ДПС и "Атака" признаха изборите и в тази криза отново ГЕРБ е първа политическа сила, те казаха, че с ръководството на ГЕРБ трябва да се разправят по нестандартен начин и само Делян Пеевски бил се съгласен да извърши това", каза лидерът на ГЕРБ. По думите му, имало сценарий за убийството му. Борисов обясни, че той трябвало да бъде арестуван и в ареста убит. "Протестите обаче осуетиха сценариите", каза  бившият премиер. Той отказа да назове кой му е казал за този сценарий и заяви, че ще отговори като тях: "Някой ми подшушна, докато се возих в метрото".

На въпрос дали е сигнализирана някоя институция, той попита коя институция по - точно да сигнализира и поясни, че спецслужбите са разбити от сегашната власт. Борисов потвърди, че ще съобщи пред колегите си от ЕНП за заплахата срещу него.

В петък е изваден целият агентурен апарат на България, съобщи още Бойко Борисов.

"БСП, ДПС и "Атака" са пълна катастрофа. Познавам Станишев, познавам Орешарски и познавам Доган. Това не са глупави хора. Те не могат да правят грешки без да искат и затова стигам до извода, че го правят нарочно", заяви той.

Борисов каза още, че в Брюксел са изключително притеснени за състоянието на държавата. Той заяви също така, че ще пази ГЕРБ от връщане на власт и поясни, че за това ще направи всичко възможно.

"Призовавам Станишев и Доган малко да се огледат, защото животът не е само днес, той продължава и утре. Волен Сидеров и тях ще излъже", каза Бойко Борисов.

Водещи новини

Още новини