Сидеров към опозицията: Не мога да подкрепя хора, разсипали България

Булфото
share

Това заяви в парламента по време на дебатите по вота на недоверие лидерът на „Атака“ Волен Сидеров.

Вотът е срещу кабинета като цяло, макар че мотивите за него са в сферата на вътрешната сигурност. Ако вотът бъде успешен, ще падне цялото правителство, а не само ръководството на МВР, допълни той.

Мартин Димитров много ясно каза, че не искат падане на кабинета, но застават зад вота. Това за мен е раздвояване на политическото съзнание, посочи Сидеров.

Дотук не чух готовност от страна на опозицията да управлява и визия как да се случи това. Когато искаш смяна на управлението, трябва да предложиш алтернатива. Не виждам предложен модел на управление от никоя от партиите, внесли вота на недоверие, заяви той.

Никой от инициаторите на вота не се е обърнал към „Атака“ за нейното отношение, затова нямат право да говорят за позицията на партията ни, уточни лидерът на „Атака“.

Първият подпис под вота на недоверие е на Ахмед Доган, въпреки че той не присъства в залата, каза той. Сидеров попита реторично симпатизантите на „Атака“ дали биха подкрепили това националистите да застанат зад „човека, виновен за турцизацията и разсипията на България“.

Следващият подпис под вота е на Сергей Станишев, след него на Румен Петков. Не знам какво оръжие трябва да има подпряно на челото ми, за да подкрепя човек като Румен Петков, който използваше цялата държавна машина за натиск над опонентите си, категоричен бе лидерът на „Атака“.

Зад тези хора не мога да застана посмъртно, ето защо ще гласувам срещу този вот – защото той е внесен от хора, които са доказали, че работят срещу интересите на България, каза още Волен Сидеров.

Водещи новини

Още новини