Йордан Христосков става социален министър?

share

Бившият социален министър в служебния кабинет на Стефан Софиянски, а после и в правителството на Иван Костов - Иван Нейков, не желае отново да заеме този пост. Той е безспорен авторитет в сферата на заетостта и доходите, а именно тя бе посочена за приоритет на служебния кабинет от Росен Плевнелиев. Нейков обаче категорично е отказал офертата на президента, пише “24 часа”.

По-склонен бил бившият управител на НОИ Йордан Христосков. Той също вече е бил в изпълнителната власт - и като зам.-министър, и като служебен министър в кабинета на Ренета Инджова. Окончателното му решение обаче ще зависи от избора на премиер.

Това със сигурност няма да е омбудсманът, чието име пак се завъртя през последните дни. Константин Пенчев обясни пред “24 часа”, че от “Дондуков” 2 не са го канили и не разбира защо името му отново се спряга. Повтори, че не би напуснал така важния за гражданите пост на техен защитник.

Още няма отговор от Саша Безуханова. Според запознати окончателното си решение шефката на “Хюлет-Пакард” трябва да съобщи на президента до понеделник. Засега не била много склонна да приеме офертата, притеснени са от екипа на президента.

Той си призна в сряда в самолета за Брюксел, че му е много трудно да намери служебен премиер, а когото е набелязал досега, бива “отстрелван”.

От хората извън по-близкия до президента кръг най-актуален за премиер остава Димитър Абаджиев, който се радвал на одобрението и на Бойко Борисов. Президентът да каже кой му въздейства за служебното правителство, призова пък вчера лидерът на ДПС Лютви Местан. (24часа)

Водещи новини

Още новини