Дама сяда в креслото на Симеон Дянков

Дама ще седне в креслото на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи като финансов министър в служебния кабинет, съобщава "Стандарт", позовавайки се на информация от сигурен източник.

В коридорите на ведомството усилено се твърди, че за новия господар на бюджета се търси дама. Завъртяха се две имена за поста. Първото от тях е на Карина Караиванова, която изкара три месеца като заместник на Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Според колегите й от финансовото министерство Караиванова е дългогодишен експерт от кариерата във ведомството, професионалист и не е политически обвързана. От 22 февруари тя бе върната на длъжност директор на дирекция "Национален фонд".

Другото име, което обаче коментират депутати, е на Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност, лидер на Единната народна партия. Тя бе и депутат в 40-то народно събрание. Тогава Капон стана известна с непримиримостта си към някои екстри на депутатите като безотчетните им пари. Капон е завършила икономика, специалност "Продуктов маркетинг", в университета "Лудвиг Максимилиан" в Мюнхен. Специализирала е "Проучване на пазари и панаирен маркетинг" в Германия, Япония и Франция, както и "Експорт-импорт в азиатските страни" в Шри Ланка. Попитана дали ще държи кесията на държавата през следващите два месеца, Капон отговори: "Нямам време за коментари". Така нито отрече, нито потвърди новината.

В коридорите на "Дондуков" 2 се говори, че президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното се доверява на амбициозни и добре подготвени професионални дами и това не е тайна за никого, пише още "Стандарт". Още като министър в регионалното ведомство той се бе обградил от кадърни дами, като голяма част от тях се присъединиха и към екипа му на "Дондуков" 2.

Жените да поемат повече професионални и управленски роли, призова и председателят на Българския център на жените в технологиите Саша Безуханова на конференция "Кризата и жените" в Брюксел. Именно Безуханова дълго бе спрягана и като един от най-вероятните избори на държавния глава за служебен премиер. През последните дни според запознати обаче надделява вариантът с поста да се сдобие омбудсманът Константин ПенчевКонстантин Пенчев   Константин Любенов Пенчев е роден в град София. През 1976 г. завършва Юридическия факултет. Последните разговори с него се водят на 4 очи и отговорът му ще стане ясен до понеделник. Пенчев е сред най-консенсусните предложения за временен премиер, които се завъртяха в публичното пространство. Зад кандидатурата му се обединиха протестиращите, партиите и екипът на държавния глава. Премиерът не трябва да идва от политиката или бизнеса, да се ползва с доверие и да е отговорен, описа профила на бъдещия министър-председател и президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното. Сред другите имена, които се спрягаха за поста, са посланикът ни в Швейцария Меглена Плугчиева, членът на борда на директорите на Световната банка Румяна Кючукова, професор Гарабед Минасян от Икономическия институт на БАН, както и шефът на Газовата и петролна асоциация Андрей Делчев.

 

Коментари

 1. 2013.03.09 | 19:08
  Мария Капон е абсолютно партийно необвързана :)))))
 2. 2013.03.09 | 19:08
  Не само е партийно необвързана, но и се ползва с голямо обществено доверие - цели 0,8% на президентските избори.
 3. 2013.03.09 | 19:07
  Пенчев е добре за премиер.Жена обаче за финансов...Нека е някой финансист,Хърсев
 4. 2013.03.09 | 19:07
  Хърсев иска да изгони Българите от България и да покани пакистанци да работят без пари-ти представяш ли си що човек е този!?
 5. 2013.03.09 | 19:07
  Мария Капут е празноглава и празнодумка
 6. 2013.03.09 | 19:07
  №1 и № 2,са прави,тази жена не е обвьрзана с нищо,особено с руски олигарси,изказванията и за енергетиката и делата на Дянков,са били винаги много точни и на място,ако Плевналиев я избере,ще улучи десятката--много е добра
 7. 2013.03.09 | 19:07
  Аз мисля, че кандидатурата на Мария Капон никак не е лоша. Ако се съгласи вярвам, че за тези 2 месеца ще има един човек, който ще знае какво да прави :)
 8. 2013.03.09 | 19:07
  Аз предлагам Черната Златка за финасист No 1. Има вишу, оправна е, партийно необвързана е и се ползува с подкрепата почти на целия народ ... :-)))))))
 9. 2013.03.09 | 19:07
  Че то и до сега беше дама - Мis Дянкова !! : D : D : D
 10. 2013.03.09 | 19:07
  МАРИЯ КАПОН - ОТИДЕ ДА ПРАВИ КОАЛИЦИЯ С ТУРСКАТА ПАРТИЯ ДЕТО СЕ ОТЦЕПИ ОТ ДПС!ПРАЗНОГЛАВА , БЕЗ КАПКА ЛЮБОВ КЪМ БЪЛГАРИЯ !!
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Политика

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет