Росен Плевнелиев се срещна с Волен Сидеров

share

Президентът Росен Плевнелиев заяви, че ще реагира с аргументи, ако има слабости в Изборния кодекс. Държавният глава каза това след срещата си с ръководството на партия "Атака", която е в рамките на инициативата на държавния глава "месец на политическите консултации" с парламентарно представените политически сили.

На консултациите държавният глава поставя акцент и търси мнението на отделните партии по 15 приоритетни области, политики и реформи от национален интерес. Като президент аз имам активна роля, следя какво се случва в парламента и ще реагирам с аргументи, ако има слабости в Изборния кодекс, посочи Плевнелиев. На срещата от "Атака" са обърнали внимание, че от техните 34 предложения по кодекса нито едно не е било прието на първо четене.

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров посочи, че Изборният кодекс е много важен, защото той ще гарантира прозрачност и парламент, в който да няма депутати, които да бъдат купувани, а да има истинско представителство на гражданите. От партията са поискали държавният глава да бъде гарант за това. Нашата идея беше законът да бъде върнат, ако управляващата партия продължава да не се съобразява с мненията на другите партии и да се започне отначало, каза Сидеров. По думите му може да се загуби повече време, то темата е изключително важна и този Изборен кодекс трябва да бъде направен така, че да гарантира честни избори.

Водещи новини

Още новини