Олимпийска лекоатлетка е със 75% изгаряния, приятелят ѝ я подпалил с бензин

  • 03 септември 2024 14:30

  • 2545
  • 1
Олимпийска лекоатлетка е със 75% изгаряния, приятелят ѝ я подпалил с бензин
© Туитър/Х

Олимпийска лекоатлетка е хоспитализирана, след като приятелят ѝ запалил с бензин в дома ѝ. Спортистка Ребека Чептегей е приета в болница със 75% изгаряния, съобщи Daily Mail, предава Нова. 

Чептегей наскоро се завърна в Кения след Олимпийските игри в Париж, на които се състезаваше за отбора на Уганда. Полицията потвърди, че тя е била нападната в къщата си в западния окръг Транс Нзоя, където е тренирала. Твърди се, че Чептегей е била подпалена от бившия си приятел Диксън Ндиема.

Командирът на полицията в окръг Транс Нзоя Йеремия оле Косиом каза, че бившият ѝ партньор е купил туба с бензин, излял я е и я е подпалил след разногласие между двамата в неделя. 

"Двойката беше чута да се кара пред къщата си. По време на кавгата гаджето е забелязано да излива течност върху жената, преди да я изгори. Заподозреният също беше обхванат от огъня и получи сериозни изгаряния", каза още той.

Федерацията по лека атлетика на Уганда потвърди атаката в социалните мрежи. „Със съжаление съобщаваме, че нашата атлетка Ребека Чептегей, която се състезава на Олимпиадата, претърпя тежки наранявания и е хоспитализирана в болницата в Елдорет", се казва в изявлението.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
2545 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.09.03 | 15:30

1
Н е к р и !!!!!

Добави коментар

Водещи новини