Прогноза за времето

  • 03 септември 2024 14:24

  • 143
  • 0
Прогноза за времето
© Novini.bg/ Canva

През нощта ще бъде ясно и почти тихо, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Атмосферното налягане е около средното за месеца и през деня слабо ще се понижи. Утре времето ще бъде предимно слънчево. Следобед ще се развие купеста облачност и на отделни места в планинските и източни райони ще превали краткотраен дъжд с гръмотевици. Ще духа слаб и умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 31°.

В София времето ще бъде много хубаво до четвъртък, a по морето...

По Черноморието преди обед ще бъде слънчево. Следобед по-значителни временни увеличения на облачността ще има над северното крайбрежие, където на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 29°. Температурата на морската вода - 25°-27°. Вълнението на морето - 2 -3 бала.  
  
В планините ще преобладава слънчево време. Следобед ще има временни увеличения на купестата облачност, но само на изолирани места в Рило-Родопската област и Стара планина ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 22°, на 2000 метра - около 16°.                          
  
В четвъртък и петък над по-голямата част от страната сутрин ще бъде предимно слънчево. В часовете около и следобед, и до полунощ ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места, в четвъртък главно в планините и планинските райони, в петък  - на повече места в Западна и Централна България, ще има краткотрайни валежи, в отделни райони с гръмотевици. Вятърът ще е от източната четвърт, предимно слаб, временно и ще стихва. Температурите постепенно ще се понижават.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
143 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини