Мартин Димитров: БСП и ГЕРБ се колебаят дали да се прегърнат или да воюват помежду си

Булфото
share

Това обяви лидерът на партията Мартин Димитров след заседание на ръководството на сините.

„Мога да ви кажа мнението на ръководството на СДС, а то категорично е „за” подкрепа на такъв вот. Но като демократична партия този въпрос ще бъде обсъден и от Национален съвет и окончателната санкция ще бъде на Национален съвет. Но мнението на ръководството е ясно, нещо повече – ние като ръководство смятаме, че Цветан Цветанов не може да съвместява функциите министър на вътрешните работи и шеф на щаба на ГЕРБ и му препоръчваме да си вземе отпуска да изборите”, обясни Димитров.

„Как си представяте в един и същи ден той да издига Йордан Лечков за кмет на Сливен и заедно с това да проверява сигналите срещу Йордан Лечков за различни злоупотреби. Конфликтът на интереси е явен и категоричен, затова да си вземе отпуск”, каза още лидерът на сините.

„БСП и ГЕРБ се колебаят дали да се прегърнат или да воюват помежду си. Някои седмици избират едното, други седмици - другото. Ако се предложи вот за цялостна политика, това означава, че шест месеца този кабинет няма да може да бъде закачан по никакъв начин. Няма да има никакъв вот, който би дал пълен комфорт на ГЕРБ. Т.е. това е най-удобното решение и жест, който БСП може да направи към ГЕРБ. Ние не им го препоръчваме”, коментира още Мартин Димитров.

Вчера стана ясно, че ДСБ също ще подкрепят вот на недоверие към кабинета за провал в сектора по сигурността. Това обяви лидерът на партията Иван Костов. Той имал информация, че се готви внасяне на такова искане за оставка на кабинета от опозицията в края на тази или началото на следващата седмица. Тъмносините не искали да са инициатор на внасянето на подобно искане, защото смятат, че изборите наесен ще бъдат истинският вот на недоверие или доверие към правителството.

Водещи новини

Още новини