Синята коалиция вероятно ще се готви за вот на недоверие

  • 24 май 2011 16:41

  • 1028
  • 0
Синята коалиция вероятно ще се готви за вот на недоверие
©

"Синята коалиция" най-вероятно ще се готви за вот на недоверие, ако се подпише проектът АЕЦ "Белене". Това прогнозира на пресконференция в Смолян Румен Христов, заместник-председател на СДС и кандидат на синята партия за президент.

Според него проектът "Белене" е ненужен за България и се превръща в изключително скъпо удоволствие. Ние казваме "не" на не толкова сигурната и не толкова ефективна руска атомна енергетика, заяви Христов.

По думите му между БСП и ГЕРБ не се забелязва разлика по отношение на енергийната политика. През втория си мандат Георги Първанов се държа по-скоро като президент на Русия относно АЕЦ "Белене", посочи Христов.

България има нужда от десен президент, който ще препотвърди цивилизационния избор на страната и ще работи за по-стабилната интеграция в ЕС, смята той.

Дебатът на тези избори не бива да се етнизира, защото това би довело до поредното разделение, каза Христов. Коментирайки сблъсъците с участието на "Атака" от миналата седмица, той заяви, че е недопустимо, непристойно и опасно да се залага на карта етническия мир, заради повишаване на рейтинга на политическата формацията.

Последвайте канала на

1028 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини