Костов: Депутатите от ГЕРБ да определят позицията си за референдума

share

Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви от трибуната в Народното събрание, че от името на неговите колеги прави няколко призива.  Първо, призовавам Сергей Станишев на дебат в предаването "Панорама", за да информираме хората и те да бъдат съдници на аргумените"за" и "против" ядрената енергетика. Втора, призоваваме 76 депутати от ГЕРБ да определят окончателната си позиция как ще гласуват на референдума, трябва да застанат с ясна позиция. Призоваваме народното събрание да приеме забрана, която да забрани изграждането на обекти в области с висока сеизмична активност.

Изборният Кодекс да бъде върнат за преразглеждане в НС, да се разграничат приетите от правителството промени и тези, които имат широко обществено съгласие. Трябва да намерим пътя като страна и мониторингът да бъде прекратен. Настъпилата 2013 година ще бъде година на икономическа криза. Икономиката ни е болна, хората наистина не са добре. 350 000 фирми са във фризера,пререгистрирали са се, от тях в 175 000 няма заети, освен един човек, който се самоосигурява. Не се гордеем, че се оправдаха нашите прогнози за случващото се. Даваме си сметки, че в остатъка от време тези 17 сесии не са достатъчни, но могат да бъдат приети два законопроекта - да се защитят съкратените при фирмена несъстоятелност. Малките и средни фирми да могат да получават от фирмата изпълнител парите за извършените дейности . Това ще е глътка въздух за строителния бранш, който е много засегнат от кризата.Това са част от приоритетите ни, заяви Иван Костов.

Също така да се приеме мораториум за застрояване на защитени терени. Да не допуснем нови скандали от типа като този в Несебър, където са замесени приближени на вътрешния министър Цветан Цветанов.

Водещи новини

Още новини