Румънецът, задържан на българска територия за незаконна сеч, остава в ареста

  • 06 октомври 2024 19:16

  • 582
  • 0
Румънецът, задържан на българска територия за незаконна сеч, остава в ареста
© Novini.bg/ Canva

Районният съд в Никопол наложи най-тежката мярка за неотклонение спрямо румънския гражданин, задържан на българска територия за незаконна сеч. Мъжът остава за постоянно в ареста. Това съобщи районният прокурор на Плевен Владимир Радоев. 

БТА припомня, че случаят е от 3 октомври, когато е извършена специализирана полицейска операция за установяване на незаконна сеч на остров Средняк в река Дунав. При акцията единият от нарушителите е прострелян неволно от служител на полицията, след като е проявил агресия, застрашаваща здравето и живота на полицая. Раненият нарушител е откаран за лечение в болница в Букурещ. Друг полицай е получил лека телесна повреда – охлузвания и кръвонасядания. 

Поискаха "задържане под стража" за румънския бракониер, който рани полицай край Никопол

Двамата нарушители са баща и син. Задържаният е синът, на 20 години. Той е привлечен като обвиняем и са му повдигнати четири обвинения – за преминаване от Румъния към България през неустановени за това места и без надлежно разрешително, второто е за противозаконно възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си, третото - за извършена сеч, добиване и транспортиране на дървесина без писмено позволително и четвъртото е за причинена лека телесна повреда на полицейския служител.

20-годишният може да обжалва наложената му мярка за неотклонение пред Окръжния съд в Плевен, допълни прокурор Радоев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
582 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини