Поискаха "задържане под стража" за румънския бракониер, който рани полицай край Никопол

  • 06 октомври 2024 15:49

  • 152
  • 0
Поискаха "задържане под стража" за румънския бракониер, който рани полицай край Никопол
© Novini.bg/ Canva

Районният съд в Никопол ще разгледа днес искането на прокуратурата за вземане на най-тежка мярка за неотклонение спрямо румънския гражданин, задържан на българска територия за незаконна сеч. Това съобщи пред журналисти районният прокурор на Плевен Владимир Радоев. 

БТА припомня, че случаят е от 3 октомври, когато е извършена специализирана полицейска операция за установяване на незаконна сеч на остров Средняк в река Дунав. При акцията единият от нарушителите е прострелян неволно от служител на полицията, след като е проявил агресия, застрашаваща здравето и живота на полицая. Раненият нарушител е откаран за лечение в болница в Букурещ. 

Друг полицай е получил лека телесна повреда – охлузвания и кръвонасядания. 

Двамата нарушители са баща и син. Задържаният е синът, на 20 години, уточни прокурор Радоев.

4 обвинения за румънския бракониер, който рани български полицай край Никопол

Той е привлечен в качеството си на обвиняем като са му повдигнати четири обвинения – за преминаване от Румъния към България през неустановени за това места и без надлежно разрешително, второто е за противозаконно възпрепятстване на полицейски служители да изпълнят задълженията си, третото - за извършена сеч, добиване и транспортиране на дървесина без писмено позволително и четвъртото е за причинена лека телесна повреда на полицейския служител.

Румънският гражданин е разпитан в качеството му на обвиняем в присъствието на преводач и служебен защитник. Първоначалната мярка за задържане е до 72 часа. Прокуратурата днес е внесла искане за вземане на най-тежката мярка за неотклонение – "задържане под стража", която предстои да се разгледа в Районния съд в Никопол, допълни прокурор Радоев. Той каза още, че след като се възстанови раненият мъж, ще се направи преценка от събраните доказателства за повдигане на обвинения спрямо него.  

Последвайте канала на

Радина Лазарова
152 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини